APT Creative Commons License 2002.04.14 0 0 5083
IDŐMÉRŐ: Tudjuk, hogy órás vagy, és örülünk, hogy köreinkben üdvözölhetünk. Sértődöttre pedig teljesen oktalanul veszed a dolgot, én ugyanis egyszerűen tényként felvázoltam a helyzetet. Ami olyan-amilyen, ezt Te sem vitatattad el. Nem minősítettem, tényként leszögeztem. Ha egy korábbi hozzászólásomat megnézed, nemrég épp azon busongtam, hogy képtelenül alacsonyak a javítási díjak, pár ezer forintból nem lehet egy javítást tisztességesen elvégezni. Nyilván ez is belejátszik a kialakult helyzetbe, de megbocsáss, én már csak "elszenvedője" vagyok a helyzetnek, nem alakítója (bár több órás feltehetően első számú megbízója vagyok).
- Viszont lehet, hogy ezzel megleplek, de fúrtam már csapot (nagyórában), a magam elég kezdetleges eszközeivel (makettező fúró, stb.). Nem is áll szándékomban többet ilyet csinálni! Tisztességes szerszámok nélkül nem lehet tisztességes munkát végezni, és a jó szerszám drága, ez nem is vitás. Másfelől azon órások, akik visszautasítják a komolyabb munkákat esetleg kétségkívül ésszerűen járnak el a pillanatnyi anyagi érdekeiket tekintve, de hosszú távon kijönnek a gyakorlatból (vagy meg sem szerzik azt), és nem is lesz belőlük "igazi" órás. Meglepően sok esetben kellett rádöbbennem arra, hogy egy-egy órás nem vállalt el olyan feladatot - azzal, hogy azt nem lehet megoldani - amelyt jómagam otthon (kétségkívül rengeteg kínlódással) meg tudtam oldani. Ezek szerint sok órás legfeljebb hozzám hasonló módon, "műkedvelő" szinten űzi az ipart! Mondom ezt úgy, hogy nem egy probléma megoldását a saját felkészültségem alapján meg sem kísérelném, ha a megfelelő szerszámok éppen rendelkezésre állnának, akkor sem (például egy komolyabb hajszálrugóegyengetésnek már a gondolatától is kiver a víz)! És bizony tisztelettel viseltetem azon jókezű, gyakorlott iparosok iránt, akik ilyenkor kisegítenek. DE IGAZI ÓRÁSNAK ŐKET TARTOM! És mint kiderült, nyilván Te is ebbe a körbe tartozol!
- Másrészt a mudér becsületét nem érdemes így védened! Én villamosmérnök vagyok, de nem fogom egy-egy kutyaütő kollégámat csak azért elvből megvédeni, mert együtt diplomáztam vele! A jó munka, az igazi szakértelem nem igényel holmi magyarázkodást, az inkompetencián meg az sem segít, ha lebeszéljük a holdat az égről (kivéve a politikát, ott bármi megtörténhet;)))))))).

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: idomero (5081)