"(GYES,GYED-et hagyd ki... azokat az MSZP hogyismondjam... a kampány miatt vette be a megtartandó és növelendő támogatások közé)"
Ehhem... És mi a garancia, hogy akármit is irok ide, nem ugyanez lesz rá a válasz:-) (Egyébként miért is a kampány miatt vette be?:-)
Végülis nem célom, hogy az MSZP tervei mellett érveljek (tegyék meg ők), de tegyünk egy kísérletet:-) :
Pár kevésbé lényeges (csak az én demokrácia-felfogásomnak tetszik)
- Heti parl. ülésezés visszaállítása
- Korrekt(ebb) parlamenti játékszabályok (miniszterelnök kötelező beszámolója, vizsgálóbizottságok ügye, stb.)
- A politika kivonulása a közszolgálati médiák ellenőrző testületeiből.
És pár nagyon fontos:
- Nyilvános pályázati rendszer visszaállítása minden közpénzes beruházás esetén.
- Jelzálog-alapú lakáshitel-rendszer bevezetése
- A magánnyujgíj-pénztárak erősítése
- Minimálbér adómentessé tétele (és remélem jó ideig való _nem_ emelése!)
- Az állami propagandacélú intézmények, és beruházások minimalizálása, átcsoportosítása.
Néhány, amit ígérnek, és nekem fontos. Remélem, hogy ennek zömét be is tartják, különben 4 év múlva úgy rúgom seggbe őket, hogy meg sem állnak az ellenzéki padsorokig:-)
Emellett megemlítek még két, számomra _nagyon_ fontos dolgot:
- Akárki jön is, a Széchenyi terv _valódi_, és nem csak kommunikált végrehajtása. jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy csak duma van a Széchenyi tervről, fizetés viszont nulla. Lassan a fizetőképességünk határán vagyunk (a cégünk) azért, mert rengeteg olyan ügyfelünk van, aki a Széchenyi tervből nyert összegből szerződött velünk, mi megcsináltuk, viszont nem tudnak fizetni, mert nem fizetik ki az elnyert pénzüket már hónapok óta...
- És valami épeszű gyermektámogatási rendszert, mert az nem tudom elfogadni, hogy a hugom a két gyereke után harmadannyi támogatást kapjon, mint a jóval jobb módú főnöke...