aquila
2002.04.11
|
|
0 0
90
|
Repesztés. Tök jó dolog, de vannak buktatói. (illusztráció: www.picturetrail.com/kanbeka - decoupage - lovasdoboz) Az alapanyagot le kell alapozni egy színnel, ez a szín fog majd a repedéseken átlátszani. Amikor ez megszáradt, fel kell vinni a repesztőlakkot. Nekem az Baross u. 15-ben vásárolt kis üveges antik lakk névre hallgató cucc mindig bevált. Most vettem a Nagymezőben egy olaszt, ami jó nagy üveg, tehát árban jobban jövök ki, de hát olvastátok, hogy jártam vele:-/ A repesztőlakkot nem szabad sajnálni, mert ha keveset hordtok fel, nem olyan jó. A száradási ideje min. 1 óra, de minél többet vártok a lakk száradásával, annál nagyobbak lesznek a repedések. Vigyázat, ha a felhordás után 24 órával nem viszitek fel a második színt, a lakk hatása elszáll. Nos tehát, megszáradt a lakk. Ezután következik a második szín felvitele. Itt is vigyázni kell, mert egyrészt ugyanolyan irányban kell kenni ezt a festéket, mint a lakkot, másrészt nem szabad az ecsettel visszatérni a már befestett részre, mert elfedi a repedéseket, és azok ott sose többet nem jönnek elő. Valamint ne legyen túl vizes a festék, mert ebben az esetben sem jönnek elő a repedések. Szóval elég macerás, de megéri vele küszködni:-) |
|