lanos15 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 845
Üdv mindenkinek!

Nemsokára mi(család) is boldog tulajdonosai leszünk egy új Thalianak. A napokban volt szerencsém kipróbálni egy 1.4 16v expression-felszereltségű típust. Nagyon vártam,mivel pontosan olyat rendeltünk, amilyen a próbaautó volt. Elindulás után viszont kicsit leolvadt a mosoly az arcomról: hozzá kell tennem, hogy egy 1.5 Daewoo Lanost készülünk lecserélni, és abból ültem át. Szóval a benyomások:Pozitívumok:
- a vezető pozícióban én frankón elfértem (181 cm), és az ülést is jól be tudtam állítani.
- a fék az nagyon tuti.
- tetszett a kanyarstabilitása, ettől féltem kicsit, hogy billegős lesz, mert elég magasra sikeredett, de szerencsére nem.
- sokkal jobban tetszik kívülről, és belülről is, mint az elődje.
Negatívumok:
- A kuplung nagyon puha volt
- A tesztautó 0 km-es volt, ezért a tag megkért, hogy ne pörgessem 4000 fölé a motort, talán ennek is köszönhető, hogy nem éreztem a Daewoohoz képest a 10-en valahány lóerő többletet.
- A vátó szerintem nagyon akadós, főleg az ötödikhez kell sokat tornászni. Ez állítólag a használat során finomodik.
-a box környékén nincs rakodóhely apróságoknak. ( kulcs, aprópénz, stb... )
Minezek ellenére alig várom már, hogy megérkezzen az új autó! ( csak május közepe felé várható :-(( )
Aki már használ 1.4 16v-s motort, legyenszíves közölje, hol adja le a maximális nyomatékot, és teljesítményt! Előre is köszi!