"Nem akarom a rossz hangulatot, ezért szavazok a FIDESZ-re."
Én dettó, ezért nem szavazok a Fideszre. Attól még mindketten emberek vagyunk :)
" Amúgy a saját munkámból élek, nem vagyok proli, nem várom el, hogy bármely kormány pénzt "adjon" nekem."
Dettó.
" Éppen ezért még elvben sem szimpatikus a Medgyessy kampányfelfogás."
Nekem meg Orbán erős állam, piacot befolyásoló döntések stb. stílusa elfogadhatatlan.
" Én szimplán csak dinamikus, jó hangulatú, nem önbizalomhiányos kormányt akarok, a megélhetése mindenkinek a saját tehetségétől függ."
Én meg olyan kormányt szeretnék, amelyik végzi a dolgát és erről nem értesít házhoz szállított újságban, fizetett hirdetésben stb. Olyan kormányt, ami az önbizalmát nem az ablakon kidobott százmilliókkal illusztrálja, olyan kormányt szeretnék, amelyiknek a vezetőjére nem csapja rá az ajtót Bush, olyan kormányt, aki nem tudja az összes környező országot egy mondattal ellenünk hangolni. Olyan kormányt szeretnék, amelyik nem tud működni ellenzék nélkül, olyan kormányt, amelyik nem árnyékos csatatérnek tekinti a választásokat, ahol az ellenség nyilai eltakarják a napot. Olyan kormányt szeretnék, amelyik nem próbálja velem elhitetni, hogy mindennek vége, ha nem ő folytathatja. Mert semminek sincs vége, csak az ő szolgálatuknak, amit nem szolgálatnak tekintettek :(
De mindezen különbségek ellenére mindketten emberek vagyunk, magyar emberek, akik szeretik a hazájukat és itt próbálnak boldogulni. És én még mindig szeretném hinni, hogy le tudnánk ülni sörözni is gond nélkül.