barka Creative Commons License 2002.04.07 0 0 1194
Megnéztem a vitát, és az a véleményem, hogy Orbán toronymagasan jobb volt Medgyessynél. MP. Szinte rá se tudott mozdulni OV. érthető és világos érveire. Képtelen volt felfogni pl. a kormány elképzelését a segélyekkel és az adókedvezményekkel kapcsolatban. Nem "értette", hogy a kormány ezt mért csinálja, jóllehet OV. ezt mégegyszer világosan és érthetően elmagyarázta. Rá se tudott mozdulni OV. érveléseire, ellenérvek helyett a populizmustól és tömény demagógiától sem mentes "érzései" és "fájdalmai" támadtak. Fájtak a parasztok, a munkások, az ápolónők és úgy általában minden és mindenki. Szinte már kínos volt, amikor elkezdte: "Nekem az fáj...", meg - érvek híján -: "Mégis az az érzésem..." stb., kezdetű mondatait...
Kissé szánalmas volt, és hogy őszinte legyek sajnáltam is egy kicsit, holott nem érdemli meg (van egy-két elvarratlan ügye, lopott is eleget, szóval olyan átlag MSZP-s), így eléggé álszenteskedőnek tűntek a "fájdalmai" és az "érzései" is. Száz szónak is egy a vége, eléggé szánalmas vitapartner és hogy nem égett le teljesen, az csak OV. lovagiasságán és úriemberségén múlott. Miután kiderült, hogy nem egy súlycsoportba tartoznak, OV. azt csinálhatott volna vele, amit akar...

Amúgy nem tűnik MP. ellenszenvesnek, de mégsem repesnék az örömtől, ha ő lenne Magyarország következő miniszterelnöke...