Avass Creative Commons License 2002.04.07 0 0 2531
Sziasztok
Ahogy elnéztem a forduló eredményeit és a hozzászólásokat, vegyes a kép. Volt szoros meccs (Körmenden), volt részünk meglepetésban is (Paks) és volt két "kötelező győzelem" ízű szenvedés (legalábbis Szolnokon ez volt a helyzet). Úgy tűnik nekem, sok társulat már eléggé megfáradt, elfásult a sok mérkőzés következtében, sok volt ebben a körben a gyenge teljesítmény és hullámvölgy játékosoktól és csapatoktól is. Ráadásul minden csapatnak vannak már a sérültjei. Tehát nagy általánosságban: láthattunk egy csomó fáradt csapatot játszadozni, gyér közönség előtt, hangulattalan összecsapásokon. Én eddig örültem az új találmánynak, az ún. középrájátszásnak, de kezdek belőle kiábrándulni. Még mindíg van hátra 7 meccs / csapat, és már most kezd mindenki beleunni a dolgokba. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy jövőre marad-e a rendszer.
Mindezek alól kivétel az Albacomp, kissé megkésve, de szeretnék Nekik gratulálni a győzelmükhöz, úgy látszik, egyre komolyabban kell velük számolni. Tovább növeli e győzelem értékét, hogy szinte légiós nélkül sikerült ezt elérniük. Szerintem, ha Shannon játszik, egyáltalán nem biztos, hogy meglett volna a bravúr (mióta visszatért Fehérvárra, engem még nem győzött meg, hogy miért jött).
Azért szeretném óvni az Alba szimpatizánsokat, hogy messemenő következtetéseket vonjon le ebből a győzelemből, ha másért nem, hát a fentebb leírt légiósmentes győzelem miatt. Értem ezalatt, hogy Fehérváron - úgy látszik - megfordult a világ, az eddig kiegészítő embereknek számító kosarasok hozták ezt a győzelmet, a "sztárok" (azért tettem idézőjelbe, mert utálom ezt a szót) betliztek, vagy nem is játszottak. Ezt hosszú távon sajnos nem bírja el egy csapat sem. Most kijött a lépés, de egyáltalán nem biztos, hogy akár a következő mérkőzésen így fog menni 3-4 kispadosnak, és akkor ki hozza az eredményt?
Másrészt azért az erőviszonyok alapvetően nem változtak meg az utóbbi hetekben sem. Szerintem még mindíg az ASE és a Körmend a két legerősebb egylet, a 3. helyért pedig a Klíma küzd az Olajjal. Tény, hogy a Fehérvár feljövőben van, de ennyi, majd meglátjuk.
A Klimáról jut eszembe, mármint a szurkolóiról. Jót szoktam magamban rajtuk mosolyogni, pontosabban nem is rajtuk természetesen, hanem a határtalan optimizmusukon. Pl. adott egy meccs, amikor elkapják a fonalat és lenyomnak valakit mondjuk 30-al. A Sportfórumon ilyenkor meghatványozódnak a hozzászólásokban a "mi vagyunk a legnagyobbak", "elgázolunk mindenkit", "bajnokcsapat" és hasonló kifejezések. (Jaj, az a kedvencem, hogy pl.: "figyeljétek meg, tavaly is ez volt a helyzet, aztán meg..." :-))) Én nem azt mondom, hogy a Kaposvár egy rossz csapat, de jelenleg nem Ők a legjobbak, és attól, ha megverik a jelenlegi listavezetőt annak otthonában, még nem lesznek bajnokok (kivéve akkor, ha ez a döntő utolsó meccsén történik, de odáig el is kell jutni).

...remélem, hosszú voltam, üdv mindenkinek

Hajrá OLAJ!