APT Creative Commons License 2002.04.06 0 0 4956
IDŐMÉRŐ: Alapvetően természetesen igazad van. Tudom, az én problémám nem hétköznapi, de képzeld el, hogy szeretnél mondjuk 200 db órára minőségi szíjjat tenni. A MESSERSCHMITT által kissé gúnyosan lelóbőrszíjjazott, relatíve olcsó NOMOS szíj 14eFt-os árával is kijön egy WV Golf ára. Nyilvánvaló, hogy itt azért érdemes odafigyelni. Ami meg a minőséget illeti, én tényleg nem érzem rosszabbnak a Hirsch legjobb szíjait a márkás gyári szíjaknál. Sőt, egyik-másik esetben az az érzésem, ugyanazt tartom a kezemben. Hiszen nyilvánvaló - esetleg a fémszíjjakat leszámítva - hogy az Omega, IWC vagy éppen Lange nem áll neki ilyeneket varrogatni. Rendeli őket valamelyik nagy gyártótól, adott esetben éppen a Hirschtől (a Rado és Panerai pl: biztos, hogy tőlük veszi). A Jaeger 120eFt-os csatja meg maga az irrealitás. Erre egyszerűen értelmetlen költeni. Egy jó óra egy szép Kaufmann szíjjal is jó óra lesz, a szíj pontosan olyan szép és esztétikus, ugyanolyan tartós, mint a gyári. Ráadásul számolni kell azzal, hogy a szíj fogyóeszköz. Egy minőségi acélcsatra, vagy aranyszíjra nem sajnálom a pénzt, mert kiszolgálja az órát, arra többet nem fogok költeni, csak tisztítani kell rendszeresen. De napi hordás mellett fél évnél többet csak akkor bír ki egy bőrszíj, ha igencsak kímélik, de egy év körüli idő után már mindenképpen higiéniai problémák vannak vele, sőt, tulajdonképpen elég egyszer tisztességesen beleizzadni, és már célszerű kicserélni. A GLASHUETTE által mondott 2-3 év csak akkor teljesülhet, ha nem mindennap hordja az órát. Ezek tükrében korántsem tartom kicsinyes dolognak, ha az ember szíjügyben körülnéz egy kicsit.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: idomero (4955)