Kek Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1092
(Remélem, hogy írásom nem sérti a kampánycsendet, csak a benyomásaimat szeretném elmondani.)

Véleményem szerint nem volt jó, hogy ilyen módon került megrendezésre a vita: a közönség tapsai a vitától vették el az időt, a kampánycsend miatt pedig nincs ismétlés, így csak miután a gyerek megnézte a mesét, utána tudtam bekapcsolódni, és közben is fürdetéssel, etetéssel, altatással voltam elfoglalva.

A pártelnöki és a miniszterelnök jelölti vita számomra egy kis megnyugvást hozott. Én azt szűrtem le belőle, hogy a jelenlegi kormány herdálása nem nagyságrendileg nagyobb, mint az előzőé, vagy bármilyen várható következőé. Legalábbis az ellenzékiek ezt nem tudták bizonyítani.
Így aztán úgy nézek a jövőbe, hogy ha a jelenlegi kormány marad, akkor legfeljebb még 4 évig el kell viselni azt a stílust, amit a lekezelés, mellébeszélés, megosztás jellemez az én szememben. Nem egy kellemes dolog, amikor az egyik kezével valamit ad (családtámogatás, lakáshitel), közben a másikkal fenyeget, hogy nem szeretjük ám, ha nem úgy gondolkodol, ahogy elvárjuk. De ki lehet bírni.