Pelikán elvtárs Creative Commons License 2002.04.06 0 0 920
Az utolsó mondatodat kivéve :-)) mindennel egyetértek. És szerintem ez a korrekt magatartás, nem sárt dobálni, hanem objektíven nézni amit csak lehet, gondolkodni azon, amit látunk, hallunk, megélünk. Köszönöm, hogy megírtad!

Tegnap Kovács megígérte, hogy megpróbálnak véget vetni az árokásásnak. Ma Medgyessy így is tett. A vitát is úgy indította, hogy felsorolt néhányat azon dolgok közül, amire méltán lehet büszke a kormány. És az intézkedések mögött álló szándékot is dícsérte, folyamtosan. Az viszont, hogy vannak nézőpontbeli és prioritásbeli különbségek, az természetes. Azért is ülnek két különböző pártban. És az jó, hogy több párt van.

A vitában sajnos ugyanaz látszott, mint az elmúlt négy évben: az ellenzék megpróbált érvelni, kérdezni. A Fidesz-oldal meg érdemi válaszra sem méltatta. Elfeledkezett arról, hogy a másik oldalon is van szavazótábor, nem is kicsi, körülbelül ugyanakkora. Az ország felét ennyire lenézni, szerintem ez volt a legnagyobb bűne mind Orbánnak, mind egykor Antallnak.

Az árkokat be kéne temetni végre. Összefogni, és együtt építeni. Együtt örülni a sikereknek és együtt keresni a megoldást a problémákra. És álmodni is lehet együtt. Nem kirekeszteni az ország felét, nem kisajátítani azt, ami közös, mind nemzeti kulturális, mind anyagi tekintetben.

Vitázni viszont kell. Konkrét ügyekről, érdemben. Nem magas lóról, nem a másikat teljesen hülyének tartva, nem kizárva a vita minden lehetőségét, megtagadva a vitapartnertől az információkat.

Iszonyú szerintem, hogy barátságok, jó szomszédságok, korrekt munkahelyi, iskolai kapcsolatok mentek, mennek tönkre azért, mert a közszereplők ilyen példát mutatnak.

Én március 15-én elhatároztam, hogy a kokárdát hordom a választásokig. Hogy mégis miért nem tettem? Mert nem szerettem volna azt a látszatot kelteni, hogy jobboldali vagyok. Pártjelvényt pedig nem akartam a kokárda mellé tűzni, mert szerintem a kokárda a nemzeté, és nem tűr pártoskodást.

Szódás, köszönöm, hogy írtál. Menjünk szavazni vasárnap! Nem érdekel, hogy ki győz, csak az acsarkodásnak lenne már vége! Szerinted a Fidesz is tesz az árkok betemetéséért valamit ha győztök?

Előzmény: szódás_love (916)