Kétszer néztem meg a vitát. Az összbenyomásom nem változott, és nyilván én is a hozzám közelebb álló vitabeli "győzelmét" néztem végig :-)
Azt hiszem, és a Pannon Rádióban most hallható betelefonálók és a klf. fórumokon is nagyjából alátámasztják a következőket:
Medgyessy jobb volt, mint amit vártunk/vártak tőle, Orbán pedig gyengébb volt a szokásosnál. Ez nem jelenti azt, hogy Medgyessy "lealázta volna Orbánt", a teljesítményeket nem egymáshoz, hanem önmagukhoz hasonlítom.
Medgyessy (csapata) gyönyörűen felépítette a kommunikációs stratégiáját, mintegy meglepetést okozva még a ballib szavazóknak is. Orbán Viktor viszont nem hozott semmi kiugróan jót és meglepőt, profi módon, de rutinból kezelte a helyzetet. Próbáltam meglesni Wermer András (Happy End, kormány-fidesz imázsgazda) arcát, de csak néha mutatta a kamera. De amennyire láttam, ő sem volt maximálisan elégedett miniszterelnöke teljesítményével.
Természetesen a vita nem fogja a fidesz-szavazókat mszp-szavazókká avanzsálni, mint ahogy fordítva sem. Ellenben abban szerintem sokat segített, hogy az MSZP jó sok szavazót áthódítson az SZDSZ-től. Ugyanis Medgyessy bizonyította, hogy Medgyessy reális alternatíva. Elég sok olyan polgárt ismerek, aki kormányváltást szeretne, de az MSZP-re éppen Medgyessy kezdeti szereplései és bizony suta megnyilatkozásai miatt nem szavazott volna. Szerintem az SZDSZ elvesztett jónéhány szavazót. Hogy mennyit, azt nem tudom, de lehet, hogy ezekkel a szavazatokkal az MSZP megközelítheti (vagy akár utol is érheti) a Fideszt.
Sajnálom az SZDSZ-t, de hát részben ők akarták, hogy a kormányváltó oldal szavazatait megosszák.
Szerintem rossz taktika volt.