Jelentem itt vagyok, de nem szoktam belebeszélni, csak ha konkrét kérdés érkezik.
Sorjában: Andreasue: Kemény lencse viselése esetén minimum 4 hét, lágy lencse esetén minimum 8 nap lencsementes állapot kell. Tisztességes helyen korneatopográfia készül a kezelés előtt, /szines térkép a szaruhártya felszínéről/, ami megmutatja, ha van lencsebenyomat. Csak akkor lehet kezelni, ha ez megszünt.
Cylinder nem probléma, de a műtét után 3-5 napig biztos nem javasolt a munka, uszoda 2 hétig.
Az Istenhegyi Klinika az Optikmed 5 éves pásztázó lézerét vette meg, eddig korrekt cégnek látszik és ami a lényeges lehet, nagyon olcsó.
Az 5 éves készülék a hazai piacon nem számít örgenek, sajnos ennél 4-5 évvel idősebb, úgynevezett teljes folt eltávolító lézerek nagy számban dolgoznak Magyarországon.
Amnélkül hogy a rejtett kancsalság rejtelmeit boncolgatnánk, a lényeg az, hogy a lézeres műtét után ugyanúgy kell "álljon" a szem, mint kontaktlencsével.
A LASIK módszer után egyértelműen NEM művelhető semmilyen küzdősport, mert a lebeny évek mulva is bármikor leszakadhat, ami után csak a szaruhártya transzplantáció segíthet.
Dr. WGy.: Túlszabályozás jellemzően a régi tipusú fentebb említett lézerkre jellmző, az újabbaknál, mint a flying spot és a pásztázó, erre kevesebb szükség van. Persze a túlszabályozás magában rejti a pontatlanság veszélyét.
Macika, ha jól emlékszem, te az Optikmedben kezeltetted magad, mint azt régebben leírtad.Az Optikmed NEM végez 12 éve ilyen műtéteket, csak 5 éve. Magyarországon senki nem végez ilyen műtéteket 12 éve, nem is hiszem, hogy valaki ezt állítani merné magáról. Ha mégis, kiváncsi lennék, kinek a tájékoztatójában olvasható ilyen valótlanság.
Gyuszka: A LASIK módszer két okból elterjedt Amerikában. Egyrészt ott az első napok panaszmentessége sokkal erősebb elvárás, /talán kicsit hisztisebbek, mint mi/. Nyugateurópában számos centrum van, aki főleg PRK kezelést végez, mert az biztonságos, a LASIK nem az. A legfontosabb ok azonban a pénz, a LASIK-ért sokkal többet lehet elkérni. Szerencsére a tendencia kezd visszafordulni, ugyanis egyértelmű, hogy a wavefront kezelések, amit az Optikmed szerintem helytelenül nevez Sasszem kezelésnek, sokkal eredményesebbek PRK-val, mint LASIK-kal.