Végig (kb. 16:30-18:30) ott voltam, úgyhogy nagyon nagy vadságokkal ne is próbáljatok etetni.
Tömegbecslésben nem vagyok járatos, még csak gyakorlott tüntető se. Eddig egy nagyobb megmozduláson vettem részt, a "híres" Kossuth téri tandíjellenes tüntetésen. Benyomásom szerint a mostani tömeg volt a kisebb, de nem nagyságrendileg. A tömeg összetétele elég vegyes volt, de talán a 25-35 közöttiek voltak a legtöbben.
SZVSZ elég jó eredmény a rövid időhöz és a kis propagandához mérten. Ismeretségi körömből elég sokan nem tudtak eljönni, pedig szerettek volna, mivel későn értesültek a rendezvényről.
Hogy miért és mi ellen tüntettünk, arról van másik száz topic, kéretik ott utánanézni.
A szónokokat lehet minősítgetni, ha úgy tetszik, de nem érdemes. Nekem megfeleltek. A jobbos kartársak által sérelmezett székely bácsi határozottan tetszett.
Himnuszt énekelni nem tudom, miért ne lehetne. Magyarok vagyunk. Kézfogást csak szerettek volna a színpadról, nem lett.
Azokról a bizonyos atrocitásokról a helyszínen nem lehetett hallani, és kokárdás-tojásos lányokat se láttam. Ettől még lehettek, nagy a tér, nagy volt a tömeg is. (A híradások alapján és SZVSZ komoly mondanivalójuk nemigen lehetett, én ezt hívom provokációnak. Sajnos valamennyire bejött.)
Lendvay utca: 5 után zárták le. Hogy miért és mennyi időre, azt a rendőrök sem tudták (megkérdeztem).