Törölt nick Creative Commons License 2002.03.31 0 0 55
Te most osszemosod az en velemenyemet egy konkret kutato ceg eredmenyevel.
Azonkivul en magam kerdezokent vettem reszt a kozvelemeny-kutatasokban, ezret van nemi ralatasom es tapasztalatom ezugyben.
En egy lehetseges kerdes-valasz szituaciot vazoltam fel, ami messze nem azonos azzal a konkretummal, amit kifogasolsz.
A logikad szerint teljesen igazad van, viszont en masrol beszeltem.
Nem arrol, hogy csak ket part jeloltje indul a masodik forduloban, hanem arrol, hogy az, akire a listas szavazason szavazott, az nem indul.
Amit en felteteleztem, az nem a masodlagos partpreferenciara iranyul, egyebkent azt is irtam, hogy szerintem is rossz es eroltetett a kerdes, mert nem hagy a valaszadonak tenyleges valasztasi lehetoseget.
Azt is irtam, hogy a masodlagos partpreferencia korrekt meresere jobbnak tartom azt, amikor a valaszado kezebe adnak egy csomo kartyat, amire a partok nevei vannak felirva es szimpatia-sorrendbe rakatjak vele.
Megegyszer mondom, szerintem hulye kerdesre hulye valasz johet csak.
Nem szabad osszekeverni ezt a konkret kerdest a masodlagos partpreferenciaval, es ha osszekeverik, az felettebb szomoru.
A 8% ezer fos mintaban 80 darabot jelent. :))
Az, hogy egyetlen inkorrekt valasz felsulyozzanak 8%-ra, az kizart.

A voxinfon mar nincs fennt az url, ezert a maganvelemenyemet az altalad kiemeltekre tudom megfogalmazni.
Ha egy ember MSZP szavazo, akkor az az ember akarhany part kozul az MSZP-re fog szavazni, akkor is, ha 8 part kozul valaszthat es akkor is, ha csak ketto kozul.Pusztan azert, mert a valasztasi lehetosegei kozott ott van az MSZP.
Mindegy, hogy a valasztasi lehetosegei melle csak egy masikat tesznek, vagy odairnak meg otvenezret. Kozombos.
A kozvelemeny-kutatas becsles.
Az eredmenyeket ennek megfeleloen erdemes kezelni.

Előzmény: peyerk (50)