APT Creative Commons License 2002.03.27 0 0 4784
TE_O, KUONI PÁSZTOR (és mások): Az ország - tudtommal - egyetlen óraüveg csiszolója a Waller Józsefné (nem Weiser, mint elírtam volt), ő a Hercegprímás u. 2 alatt leledzik, és elvileg vállalja bármiféle kar- és zsebórára egyedi üvegek készítését. Nekem már jópárszor csak így sikerült különleges formájú (pl: szögletes) üvegeket pótolnom. Próbáljatok szerencsét!

OYSTER: Láthatóan a Poljot is azt mondja magáról, hogy ő csak 1961 óta Poljot. Ezzel nem bátorkodnék vitába szállni, tehát az általam látott kronográf ilyen korú kell, hogy legyen. Másrészt az Általad is felemlegetett link alapján a 3017-es werk 1955 óta létezik, előtte a Sztrela nevezetű órákban fordult elő. Ezzel együtt nem értem, a váltás okát. A 3133 ugyibár 1975 körültől létezik, és összehasonlítva a két werket, én bizony nem érzem a 3017-hez képest előrelépésnek, sőt! A werk képén (lefotóztam) most merengve nem láttam hasonlóságot más werkekkel, nagyon úgy tűnik, hogy ez saját fejlesztés (a billegő és hídja pl: tuti, hogy a Pobedákkal azonos darab), és nem tartom valószínűnek, hogy azért cserélték volna le a 3133-ra, mert volt vele valami alapvető gond, de tekintve, hogy gyártásban volt közel 20 évig, ezalatt a gyermekbetegségeket ki lehetett volna javítani. Ez a 3017-es a maga rövid karos kapcsolóival, az oszlopkerekével olyan finoman kapcsolható, hogy még ez az öreg, kopott óra is sokkal kifinomultabb benyomást keltett bennem, mint a legjobban belőtt 3133. Ráadásul jó 2mm-el laposabb is a werk, igaz dátum nincs, ütésbiztosítás még nem volt (de ezt aligha lett volna gond beépíteni). Egyszóval: nem lettem okosabb! (A másik érdekes dolog még, amire fáj a fogam, az a GUB által elkövetett cal.64 kronográf. Bizony keletnémet elvtársainknál is készült kronó, mégpedig egy igen
jól kivitelezett oszlopkerekes darab, amely most komoly ritkaságnak számít!)

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Törölt nick (4780)