"Esetleg a kirúgottaknak is stabilabb lesz a munkahelyük az új konfigurációban. Ja, vagy stabilan munkanélküliek lesznek. Erről talán az ő véleményüket kellene megkérdezni."
Nem lesznek stabilan munkanélküliek mert erre nincs törvényes lehetőségük (pontosan ugyanúgy, ahogy Magyarországon) hacsak nem akarnak éhenhalni. Ezt azonban itt nem szokták csinálni, előbb-utóbb a helyükre kerülnek, idáig ez még mindig igy volt. A gazdaság átstruktúrálódik, senkinek sem könnyű egy darabig, de mindig szokott jönni a fellendülés.
" Azt írod, eddig is meg voltál elégedve a Compaq-al. Gondolod, hogy a fúzió után új, még széleskörűbb szolgáltatást fognak nyújtani? Miért tennék? A piac és a konkurencia úgyis kiköveteli az állandó fejlesztést, nem a fúzió fogja kiváltani. Szóval nem vagyok meggyőzve, hogy olyan plusszt nyújt a fúzió, amit a két cég nem adna meg a vásárlóknak."
Igen, el tudom képzelni. Vannak esetleg olyan fejlesztések, amit csak az egyesült cég képes megvalósitani. Esetleg vannak olyan nagy ügyfelek, akiknek teljeskörű szolgáltatást fog nyújtani az új cég, nem kell egyik ügyben a HP-hez, másikban meg a COMPAQ-hoz rohangálni. A konkurencia továbbra is megmarad, szerinten Dell hetek óta azon töri a fejét, hogy mit lépjen most.
"Az antitröszt törvények pedig, legalábbis a világ ezen oldalán, elég ritkán működnek. "
A világnak azon az oldalán a farkastörvények működnek egyenlőre kizárólag, sajnos. Ez az oldal is messze van a tökéletestől.
"Az, hogy melyikünknek van igaza, nehéz kérdés. Ebben a témakörben szerintem nincs általános igazság, és mi más oldalról szemléljük a dolgot."
Egyetértek. Bár még nem irtad meg, hogyan lenne jobb. A szocializmus versenyképességéről nem vagyok meggyőződve, Nyugat-Európában több a munkanélküli, mint itt.
cosmo