APT Creative Commons License 2002.03.25 0 0 4762
HAYLOFT EZEKIEL: Hümmm... Meglehetősen rozogának tűnik. Egy komoly - főleg számlap - felújítás után szép óra lehet még belőle, de a mai árak mellett azt javaslom, tedd félre jobb időkre. Ma még nem éri meg felújíttatni. Pár év múlva feltehetően értékesebb lesz.

TE_O: De, természetesen én sem lebecsülni kívántam az orosz kronókat. Az árukért vitán felül "Best Buy" minősítést érdemel látatlanban mindegyik. És hát egy "Nikolai II" aranytokos kronográf régi vágyam belőlük, az egy igazi orosz finomság! Még arra is adtak, hogy a számlapon levő kis cári koronában valódi (ráadásul természetes, nem szintetikus) kis rubinkő legyen. Tudom, értékben nem nagy dolog ez a kis "szilánk", de az egész összhatását nagyon feldobja!
-A ROLEX hazai termés, én csak itthon, kézbevétel és "nőgyógyászati vizit" után veszek órát. A Rolexek meg általában szépek maradtak, az erős, masszív acéltokok-szíjak igencsak időtállóak, másrészt az ilyen nagy értékű órára vigyázni szokás. Ezzel nagyjából egyidős új szerzemény a 18K-s IWC is, annnak is tükrösen hibátlan a tokja, számlapja, pedig az még csak nem is vízálló. Feltételezem, ezekre az órákra azért nagyon vigyázott is a tulajdonosa, egy-egy öreg Sicura, Cornavin stb. nyilván azért olyan ramaty sokszor, mert amellett, hogy gyengébb anyagból van, nem is kímélték őket.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: te_o (4761)