Hétvégi autós tapasztalat:
1. a téli gumit nem szabad addig levenni, amíg az ember olyan helyre megy (síelni), ahol van esély havazásra, még akkor sem, ha már teljesen tavasz van (lásd Ausztria, ahol beköszöntött a tél)
2. vannak olyan (vegyes használatú) nyári gumik, amikkel az ember elboldogul télen is (hacsak nem >10%-os havas emelkedöket kell megmászni), viszont a 205/55R16 méretü nyári sportgumik a lehetö legalkalmatlanabbak a közlekedésre havon. Annyira nincs tapadás, hogy a legkisebb emelkedön megáll lefelé meg ABS ide vagy oda irányíthatatlanul csúszik. Semmeringnél fel kellet vontatni az autómat, mert megállt a kb. 4km-es emelkedö alján.
Végül is már nem tudtam szerezni zöldkártyát a 307-eshez, úgyhogy a régi(eladó) Astraval mentem, azon is ugyanaz a méretü kerekem van, mint a 307-esen - bár az kicsit nehezebb gondolom a viselkedése hasonló lett volna. A hazaút egy horror volt, szerencsére mire elindultunk lefelé Semmeringröl addigra letolták a havat és felsózták az utat, különben nem tudom, hogyan jutottunk volna le.