Poppy, mindennel egyetértek, amit írtál, kivéve azt a mondatot, hogy minden jóra fordult volna. Szerintem nincs happy end, mindenkinek rosszra fordult, és előreláthatólag még rosszabb lesz a sorsa:
- a Meldrum ház sorsa az lesz, amit w8800 ír, tehát 1929, a nagy gazdasági világválság megadja nekik a kegyelemdöfést. (Amikor George bejelenti, hogy sok jót vár ettől az évtől, nem véletlenül csattan fel a konzervnevetés.),
- emiatt aztán Henry nem sokáig lehet lakáj, legalábbis nem Meldruméknál, és Mabel is kereshet másik állást,
- Poppy és Jerry egyre rosszabbul fogják érezni magukat a házasságukban, már most is szinte maga a pokol,
- Ivy vagy fokozatosan kiábrándul James-ből (aki az utolsó részben csak a korlátolt oldalát mutatta), vagy ha elveszi is őt, James mindig lenézően és atyáskodva fog bánni vele ("Ivy, hogy tartod azt a kést?!"),
- és végül: Wilson kapitánynak sose lesz egy nyugodt éjszakája, mert megtudjuk, hogy Mrs. Wilson horkol, és közös hálószobájuk lesz ! :-)
Lehet, hogy Teddy és Rose elégedettek az életük alakulásával - de vajon mi elégedettek vagyunk-e ővelük ? (Engem - amilyen sznob vagyok - zavar, hogy valaki, aki ragaszkodott az aludttejhez a lakkcipője kitisztításánál, az most hirtelen úgy megváltozott, úgy lejjebb adta, hogy szalmakalapot hord a szmokingjához !)
:-))