glashuette
2002.03.24
|
|
0 0
4750
|
APT: Az IWC készpénzre váltja a hírnevét, ha úgy tetszik aprópénzre. Számomra érthetetlen, miért tömik ki az óráik 95%-át modifikált ETA werkekkel. Azt, hogy egy Bulova megteszi ezt az egyértelmű. A luxusosztályba nem tudnak betörni saját szerkezettel sem, egy 7750-nel pedig "órát" tudtak rakni a kezemre kevés pénzért.
Gondolj csak bele ezelőtt 5000 (egyesek szerint még több) évvel ezelőtt építették a piramisokat. Ha csak azt mondanám bárkinek a Földön, hogy az utolsó 25 tonnás kavicsot rakja fel a tetejére helikopter nélkül, bizonyára leizzadna. Namármost a XXI. században az óragyártók nagy része nem képes legalább 1 (egyetlen) saját szerkezetet megtervezni, úgy, hogy az összes fogaskereket stb. leszállítja neki az ETA konszern. Óriási a kontraszt, nem? Ellenben megmagyarázzák, hogy miért nem: nem gazdaságos, időigényes, drága stb. Viszont nem eredeti. De hát nem én vezetem az IWC-t. A Rolex csinálja a legjobban. A HVG számadatai alapján a Lange meg a többi elit cég annyit számít az órapiacon (volument tekintve), mint tavalyi naptáron a légyszar. A kérdésedre nem tudom a választ. |
Előzmény: APT (4738)
|
|