Sziasztok
Willie! Pontosítanom kell a 2104-ben leírtakat. Mint már ott is említettem, akkor még nem láttam a meccset semmilyen formában, így hát csak az újságcikkre hagyatkozhattam, utólag kiderült, nem így történt.
Tehát a történet igazából 86-82-es állástól lesz érdekes. Maljkovics hozza fel a labdát, még át sem ér az ellenfél térfelére, amikor Kálmán a kezére üt. Egyértelmű fault, nem a labda megszerzése volt a cél, azzal a szándékkal történt, hogy a Szolnok nehogy véletlenül triplát dobhasson, ráadásul a büntető ugye csak 1 pont/db. A bírák sima faultot ítélnek. Maljkovics beszórja mindkét büntetőt. Még van vissza kb. 11 mp, a bedobás Kálmánhoz kerül, akinek egyből odaüt Mérész. tök ua. a mozdulat, nem volt sem durvább, még a szándék is megegyezett az 5 másodperccel előbbivel, mégis SZÁNDÉKOS!!! MÉ'???????? A reklamálások után Kálmán persze bedobja mindkettőt (bocsi, 2 dobás volt utánna), közte 4. A bedobás szintén hozzá kerül, ekkor Maljkovics egy kicsit méregből is nekiront, ismét szándékos (utánna elnézést kér, lepacsizik Lacival). Elúszott, a történeti hűség kedvéért: megint megvan a 2 büntető (6), a bedobásból Alexe kapja, aki az utolsó pillanatban még behinti a triplát (93-84). Hát ennyi.
Egyébként, miközben néztem tegnap este a felvételt, számoltam azokat az eseteket, amikor szerintem fordítva is lehetett volna ítélni, vagy nem volt fault, mégis adtak, esetleg egy tök ártatlan szitut láttak szabálytalannak. Biztos én is elnéztem az esetek közül néhányat, de itt az arány a lényeg, ami a számításaim szerint 14-8 volt, a Szolnok kárára, tehát dupla annyi. Talán megadták a Dr. Vígh Péter szerint nem létező "hazai pálya előnyét"? Az említett úr ugyanis azt találta mondani a Paks elleni meccsünk után, hogy felejtsük el ezt a fogalamt. Nos én szívesen elfelejteném, csak a kollégái mindíg valahogy emlékeztetnek rá.
menjeneka....
..üdv mindenkinek