Kedves Vata,
de ez komolytalan.
Adtam meg forrást. (Könyvet). Persze semmilyen könyv sem biztos, de hát se te, se én nem voltunk ott, hogy saját szemünkkel lássuk. Ezért nincs mese, hivatkozni kell valakire.
Amellett amit te kihagytál az az indiánok által a fehérek ellen elkövetett disznóságok listája. Minden sztorinak 2 oldala van.
Persze... de hogy töled idézzek kicsit lentebbröl:
"aki háborút indit, az készüljön fel rá, hogy orrba vághatják". Azaz, ha jogos volt a Japán elleni atombomba (szerintem nem, de úgy tünik szerinted igen), akkor az indiánok _bármilyen_ akciója szintén jogos volt. Hisz csak a hazájukat védték. Mint az amerikaiak a II. világháborúban a Japánokkal szemben.
Ez a "közvetve vagy közvetlenül", ez egy eléggé tág fogalom. Továbbá nem derül ki, hogy mire alapozod ezt a számot, azon kivül, hogy olvastad valahol.
Persze, hogy csak olvastam valahol, itt se lehettem jelen, hogy személyesen számoljam.
Hirosima más dolog, tekintve, hogy Japán hadban állt az USA-val és aki háborút indit, az készüljön fel rá, hogy orrba vághatják.
Igen, de nem mindegy milyen eszközökkel. Nem véletlenül vannak betiltva a biológiai és vegyi fegyverek sem, ugye?
Egyébként ha azt hiszed, hogy nincsen "szembenézés a múlttal", stb, akkor nagyon el vagy tévelyedve
Ok, ennek örülök, hogy van szembenézés! Ez azért vicces, mert ha Clinton elismeri, akkor néhány amerikaiavá vált magyar miért nem ismeri el USA múltbéli hibáit? Nekem nem USA-val van bajom, hanem azzal, ha valaki annyira igyekszik amerikaivá válni, hogy letagadja még a rabszolgatartást is (jó ez túlzás, de érzékeltetni akartam ezzel a túlzással az irányvonalat). És ugyanakkor azt is mondtam, hogy minden országnak vannak sötét foltjai a múltjában, miért baj az, ha elismerjük, hogy USA-nak is? (Lehet, hogy Clintonnak nem probléma ezt elismerni, de van akinek igen:)
Nézd meg, ki mit reagál, ha megkérdezem, hogy milyen hibákat követett el USA. Követett-e el egyáltalán? Az atombomba kérdéses ugyan, szerintem mocsokság volt, de vannak kevésbé kérdéses dolgok is.