schgy Creative Commons License 2002.03.20 0 0 7605
Nem műxik, mert az természetes, hogy a nálam gyengébbeket támogatom, ha tudom, főleg, ha általában nem önhibájából gyengébb, mert ugye az a cigány, aki főiskolára járna, nem igazán mai magyar átlagcigány, viszont nagy valószínűséggel (persze nem feltétlenül) többszörösen hátrányos helyzetű a környezete miatt.
Ez pl. rám biztosan kevésbé volt elmondható, még akkor is, ha pl. anyám azért nem szerezhetett felsőfokú végzettséget, mert a család egyik rokonának túl jó és dunaparti lakása volt, amibe anyámékat, akiket kibombáztak szintén befogadott, viszont így őket is ki kellett telepíteni 51-ben, ami rossz előéletté (származássá) avanzsált a továbbiakban.
Meg állítólag azt is szeretnénk, ha minél kevesebb deviáns cigány maradna, amihez a főiskolai végzettség nem rossz kiindulás, még akkor sem, ha a minimálbért kifizetik a delikvensnek pár évig.
Olyan példa lenne az igazi, ahol nekem nem előnyöm, hanem károm szérmazik a különbségtételből.
Egyébként meg a téma szerintem az "élősködés" volt, amire ez még kevésbé jó példa.
schgy
Előzmény: Boarhunter (7604)