MuzX Creative Commons License 1999.03.12 0 0 61
Hzolee, ha 20%-os túllépésért elvennék a jogsit, akkor senkinek nem lenne jogsija...
(Nálam múltkor 37%-os túllépésért egy ezres volt a bírság)

Hókuszpók!

Magyarországon mostanában csak elvétve tartják be a sebességet. Én se. Senki se. Nem azt mondom, hogy mindig, mindenhol, de túlnyomórészt.

Ismerem azt a helyet, ahol az Elôd csattant, mindennap arra járok. Én szeretek gyorsan vezetni, de kínosan igyekszem ügyelni arra, hogy ezzel senkit ne akadályozzak, ne kényszerítsek váratlan manôverre, és legfôképpen ne veszélyeztessek.

Normális, felelôsségérzettel rendelkezô ember azon az úton, olyan idôjárási és útviszonyoknál, melyek akkor voltak, NEM SZABAD, hogy ekkor sebességgel hajtson!

A legtöbb halálos, vagy súlyos baleset olyan akciók miatt következik be, mikor valaki azt hiszi, hogy neki mindent szabad, minden sikerül, ô nem totojázik úgy, mint a sok nyúlbéla. Aztán 90-nel megy a jeges kanyarban, vagy a leállósávon elôz, bevág, "még átérek" gondolja az elsôbbségadás táblánál, vagy elôzésnél.

A vezetés közúton nem buli, nem akciófilm. Csak éppen a srácok mit látnak lépten-nyomon a médiából, reklámokból, műsorokból? Az a menô, aki vagány, aki leszarja a többieket, ugye " az igazi férfi mindig megkapja, amit akar", mondja az n-edik életmódmagazin szlogenje. Csak éppen ez úgy szűrôdik le, hogy "elveszi, amit akar"...

Ennek az egész mesterségesen pörgetett konzum-mentalitásnak egyik megjelenítôje volt szerintem az Elôd is, és épp ezért nagyon tipikus az esete, sajnos.