APT Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4623
SPEEDWAGON: Szépek a képek, de ezekkel a - OYSTER szavaival élve - "modemkiller" linkekkel egyszerűen kiüldözöd az egyszerűbb infrastruktúráról, otthonról netező topictársakat! Inkább szúrj be csak egy linket, aki ráér és akarja majd megnézi! Én 10-20K-nál nagyobb képet nem szoktam belinkelni, és egy modemes delikvensnek még erre is várnia kell! Kérlek, vedd figyelembe, hogy - nemes szándékaiddal ellentétesen - a szó szoros értelmében linkjeid tönkreteszik rengeteg ember számára a topicot!

ERICSZELLEME, MESSERSCHMITT: Mint bíróságra sokat flangáló igazságügyi műszaki szakértő tudom mondani, hogy a hatóság elképesztő semmiségekből tud komoly ügyet csinálni, generális tehetetlenségéből fakadó erőltetett bizonyítási vágyában. Láttam már 3 hónap felfüggesztettet egy hátizsákban behozott, piacon pár tíz DM-ért guberált régi AutoCAD CD miatt is kiszabni! Döbbenet! (Igaz, jogerősen már "csak" megrovás lett belőle, de az eljárás és a szakértők 250eFt-os költségét a vádlott fizette, és négy évig vádlottként futkorászott a bíróságra. Ez sem kellemes dolog!) Nem szabad lehetőséget sem adni nekik! Vám órára amúgy nincs az EU-ból, de aki magánforgalomban hozza be az árut, annak vámot nem, de vámkezelési költséget kell fizenie, ez nem tudom mennyi (GYULA KIRÁLY majd megmondja), de nem jelentéktelen, 4-5% körülire emlékszem, és persze erre jön az ÁFA. Ráadásul a hatóságnak jogában áll nem elfogadni a számládat, azt mondani, hogy az ő nyilvántartásuk szerint az nem ennyi, hanem annyi, és becsült érték alapján kiszabni a sápot (ergo: egy nagyon kedvezményes vásárlásnál lehet, hogy a teljesen legális, korrekt számlát, amely alapján az osztrákok ÁFÁ-ját vissza is igényelted, esetleg nem fogadják el. Ha nem tetszik, lehet menni bíróságra, addig az áru letétben marad náluk, a jogerős ítélet várhatóan 4-8 év múlva születik meg!) Nyilván a dolog részemről karakírozott, de egy mérnök mindig "worst case"-re, a legrosszabb esetre méretez, és hát ezek azok...

ÖCCSE: 7mp már elfogadható, engem már nem zavarna, de azért ez a werk ennek nagyjából a felére még finomítható lenne. A Cornavinért 1500 Ft az nudli. Lehet, hogy az óra ennyit sem ér, de akkor is nudli. Ha a számlapja szép, a tokja nem reménytelen, akkor nyugodtam megveheted, legfeljebb másik 1500Ft-ért kerítünk alá egy randa, összevert, de működő szerkezetű darabot!

REGULATOR: A CSÓK Galériában láttam már 60-80eFt értékű arany DOXA órát 400 ezerért, 300 eFt értékű mezei ROLEX OYSTERT 1 millióért. Nem is vitték el soha egyiket sem... Próbálkoznak a fiúk...
A TANGÓ meg bizony az a hely, ahol tudni kell, mit fogsz épp a kezedben. Ugyanazoknál az eladóknál, ahol elképesztően szemérmetlen árakat kérnek valamiért, néha mást ugyancsak elképesztően olcsón lehet kifogni. Résen kell lenni!

HAYLOFT EZEKIEL: Lehet, hogy épp a szerszámok lennének az érdekesek! Az órákból meg kell nézni, mi menthető (egy hiányzó mutató még nem a világvége), és azokat megpróbálhatjuk rendbetenni. Ébresztős és szép, új Poljotot a TANGÓN, a bejárattól jobbra levő első soron úgy középtájon levő "RedFlag" pultnál biztos, hogy 10-15 körül már kapsz. A kronók a drágábbak, de a szép, üveghátlapos darabok (mint az új Lunar az orosz óráim között) is 50 körül vannak. Ha 90-et mondanak, akkor nyeríts nagyot, példálózz éhező családoddal, a konkurrencia 314Ft-os ajánlatával, és rögtön 50 lesz! A TANGÓ olyan, mint egy arab piac, ha nem alkudsz, az eladó szomorú lesz, és savas gyomorbántalmak fogják kínozni. Minden árat úgy mondanak, hogy már belekalkulálják az alkut is. Régi, pénzes vevőnek, aki már komolyabb összegeket otthagyott náluk (mint nem egy esetben jómagam) több darabnál előfordul, hogy egy-egy órát akár fél-harmad áron is odaadnak, de úgy kétharmad árig szinte mindig lemennek.

ORAGYUJTEMENY