hát ha valamit gyűjtenék szívesen, akkor az óra lenne, amúgy is mechanikaőrült vagyok, legszebb darabom (leszámítva a G.B.ingaórámat)egy singer varrógép amit 1908-ban vásárolt a családom. Minden alkatrésze megvan, még a saját olajzója is, bámulatos ahogy meg van építve és ahogy működik. Bár kedvesem elégedetlen vele, mert most nem húzza fel az alsó szálat, bármi is legyen az :))
Olyan technikai megoldások vannak benne, hogy az állam leesett.
Egyszóval nincs pénzem ilyesmit gyűjteni, mert nagyon magas áruk van, ha újak azért, ha meg régiek, akkor azért. De nagyon szeretem az órákat, a (nektek nyilván nem túl értékes) cornavinemet is azért vittem APT-hez, mert hordani szeretném. Nehéz napokra pedig egy poljotot fogok venni, már látom!
A tavannes-t már nem nagyon lehet újra órává tenni, szinte minden alkatrésze hiányzik, csak a számlap és a csapágylemez van meg, egyik sem túl jó állapotban.Se tok, se semmi egyéb sajna :(
De azért jó látni egy ilyen szép porcelán számlapot közelről.
Egyszóval értékhívő vagyok, és talán nem is baj, hogy ennyi idősen még nem erre költök soksokszázezreket. Majd belejövök, ha nagyobb leszek.
Hayloft