Szia Pistike, Sporttárs
Jól esnek a dícsérő szavaitok. Nem szoktunk mindenben egyetérteni, de most nagyjából egyezik a véleményünk a meccsen történtekkel kapcsolatban. Pistike szólt a levonulásnál történt mutogatásról. Két játékost neveztél meg, akik mutogattak. Vukit nem tudom megvédeni (talán nem is akarom), asszem már említettem a véleményemet róla: nem volt gyerekszobája a drágámnak (Alexe 2).
Pavlovics viselkedését én is elítélem, de itt ismét előjön a párhuzam Williamsel. Őt is szidták, provokálták a meccs alatt a nézők (és mivel Vuki fogta, el tudom képzelni, hogy a pályán is kapta a részt). Nála a levonulásnál szakadt el a cérna, és kezdett el verekedni. Pavlovics esetében már a mérkőzés közben megvolt a hirig, levonulóban még azért nem állta meg, hogy jelezze véleményét. Mondom még1szer, nem értek vele egyet, de valahol megértem (Borost sem megy a szomszédba egy kis csibészségért, keménységért). Egyébként a levonulásnál észrevettem még egy történést. Nevezetesen Maljkovicsról van szó. Ő békésen ballagott lefelé, majd hirtelen lehajolt, felkapott valamit (valószínüleg egy pénzdarab, vagy öngyújtó lehetett - ilyeneket szoktak a "szurkolók" bedobálni), és megfordulva a nézők közé akarta visszahajítani, a mögötte jövő játékos fogta le. Ezt úgy értékelem, hogy:
1. a fehérvári közönség egy része nem csak szóban gyalázkodott, hanem dobálta is a szolnoki játékosokat (Azt hallottam, hogy Pavlovicsnak sem csak mutogattak, szidták, hanem megdobták, amikor kirohant, mint Zrínyi).
2. A csapaton belül, a játékosok között működik az a reflex, hogy a magáról megfeledkezett játékostársakat észre térítsék (egyébként a szolnoki, szerb játékosok voltak azok, akik szétválasztották a szolnoki nézőket és Williamset a már sokat emlegetett esetnél).
...most ennyi, szerdán javítani kell, cél a harmadik hely megtartása: hajrá OLAJ!