Szia Oszkaar,
most nem biztos, hogy csak arról írok, amit kérdeztél, lehet, hogy én is hosszú leszek.
1. Ha a Sahara-metallic azt jelenti, amit gondolok (arany-barna árnyalat), akkor nem feltétlenül illik hozzá a fekete belső. Ha önmagában nézed, akkor viszont szerintem az a legjobb (nekem is ilyen), mert ez a legelegánsabb és nem koszolódik.
2. Az automata klíma szerintem megér 350 EUR-t, mert beállítod, és többé nem törődsz vele. Télen van olyan beállítása, hogy automatikusan a pára eltüntetésére koncentrál a levegőbefúvás irányát és hőmérsékletét tekintve egyaránt.
3. A riasztó nem egy nagy szám, de megéri az árát, mert nem kell a műszerfalat barmolni, a visszajelző az (időt mutató) órába van építve. Egyébként a tesztek szerint jó a Mondeo kettős zárja, nem könnyű kinyitni, és itt (Mo.) inkább a konkurrens modellek egy részét (kiemelten: a Passatot) lopják.
4. A computer adatai nagyjából pontosak, de nem egy nagy tudású a masina (bár szerintem pont elég): átlagfogyasztás, átlagsebesség, külső hőmérséklet és a köv. tankolásig még megtehető kilométerek láthatók rajta.
5. Az alu-design Ghia-ban is megvalósítható, csak a középkonzol burkolatát kell kicserélni, ez kb. 5 percet igényel.
6. A könnyűfém felnik miatt nem kell aggódni, eddig semmi baj nincs velük, igaz még csak 10 e km van a gépemben. Ha nem tetszik, amit a Ghia-hoz adnak, másikat is választhatsz).
7. A tempomatot jól ki tudod használni, ha sokat mész autópályán (ez a kérdés bennem is felvetődött, végül megrendeltem és azt gondolom, jól tettem). De vedd figyelembe, hogy a 2.0 motornál többet kell kapcsolgatni, ezért a tapasztalataim nem biztos, hogy a te gépedre vonatkozólag is igazak lesznek (az enyém 2.5 Ghia, 4 ajtós).
Szóval, szerintem vedd meg a Ghia-t nyugodtan, ha az jobban tetszik, akkor a középkonzol borítását cseréltesd le a Trend borítására, ha a színhez illik, nyugodtan rendelhetsz fekete belsőt, szerintem ne hagyd ki a riasztót. A tempomatot nem tudom megítélni, 2.0 motorral nem próbáltam.
Remélem, sikerült valamit segítenem, és nem nagyon kavartalak össze:-)))
Üdv
Balu1st