Szep jo reggelt,
Elöbb-utobb csak ide jutottam. Ford Mondeo Kombi került kivalasztasra. Döntött a nagy belsö ter (föleg a hatso utasoke miatt nyert) es az ar/teljesitmeny arany. Komoly versenytarsak voltak: Citroen C5, Opel Omega, Volvo V70, komolytalanok: Galant, Passat, A4. Meretben csak az A6-os multa (talan) felül.
A 145 lovas 2.0-as motor mellett voksoltunk. Kiprobaltam a TDCi-t is, de nagyon idegen nekem a kopogos diesel hangja (en melegen is hallottam a benzinesekhez szokott fülemmel), meg a himestojas kupplungja (több mint 10 eve vezetek, de ezzel ketszer is lefulladtam az elsö 5 percben). A teljesitmenye viszont lehengerlö. Csuszos uton eleg nehez lehet elindulni vele kipörgesgatlo nelkül.
Szoval sok a szöveg. Csak a kivitel es szinvalasztas nem megy olyan könnyen. Alapvetöen az itt (Nemeto.) sahara-metallicnak nevezett szin tetszik. Az otthoni Ford oldalakon semmit nem talaltam, az arlista helyen a kezdöoldal jön be. Ha valakinek megvan a friss, dobjon meg vele egy mail formajaban lecci.
A gyerek miatt a beige huzatot kilöttük, Trendben marad a sötetszürke.
Aztan az extraknal jön a lamentalas. Ha a Trendbe bepakolom meg az automata klimat, meg a CD-valtot, akkor a Ghia mar csak 640 euroval több. Viszont ezert a különbsegert benne van:
- könnyüfem-felni (5 küllös, nekem nem különösebben tetszik, meg nagyon nyitott a fekszerkezet, ami emiatt serülekenyebbnek tünik)
- bordcomputer (jo valamire, vagy csak az apukak jatekszere?)
- tempomat (Most hivtak vissza itt a 2.0-as benzineseket a tempomat miatt. Van ertelme egyaltalan automata nelkül?)
- elsötetedö belsö tükör (ezt hasznosnak tartom, bar en egyszer atbillentem a mostanit, aztan masnap reggel billentem vissza)
- plüss-huzat
- blackwood-design (ez kifejezetten nem tetszik)
- olvasolampak elöl, labtervilagitas, megvilagitott make-up tükör, talan csak ebben kapcsol be a belsö vilagitas taviranyitos nyitasra (ezek hanyagolhatok).
A plüss huzatnal jött a legnagyobb dilemma, mert az abbol tetszö vilagosszürket nem lehet a sahara-metallichoz rendelni. A feketet viszont nagyon sötetnek talalom. Van olyan köztetek valakinek? Mi a velemeny?
A Trend alu-designja viszont kifejezetten tetszik. A Ghia nyujtotta plusz inkabb az ujraeladasnal nyujthat valamicske elönyt.
Mi a velemenyetek az automata-klimarol, meger egyaltalan 350€-t a Trenbde, annyival többet nyujt?
Itt mar irtatok, hogy a gyari riaszto gagyi. Visszatart egy magno-, vagy taskalopot, vagy azt visszatartja a biztonsagosnak hirdetett zar is? Aki a kocsit akarja vinni, annak biztos nem akadaly.
Bocs, hogy hosszu lettem, szivesen hallanam a fentiekben a velemenyeteket. Hetfön meg akarom rendelni.
Jo hetveget a maradek vasarnapra mindenkinek.
Üdv, Oszkar