1gyöngy1 Creative Commons License 2002.03.16 0 0 274
Üdvözlök mindenkit, mint új tag a klubban. Tudom, hogy nem nagyon szeretitek, ha első bejelentkezéskor valaki új témát vet fel, és nem is igen tudom, hogy új-e a téma, mert igen kevés időm van netezni, és nem tudom átnézni a teljes előzményt.

Nagyon fontosnak érzem azonban a lakótelep szempontjából az 1-es villamos új budai pályavezetésének ügyét. Erről mindenképpen beszélgetnünk kellene, mert igen komoly érdeksérelmeket és technikai-közlekedési-környezetvédelmi problémákat vet fel bármelyik tervezett vonalhosszabbítás. Nagyon komoly összefogásra lenne szükség, hogy a sérelmek minimalizálásával oldják meg a dolgot.

Az Új-Budában is közölt változatok mindegyike arról tanúskodik (persze, az én értelmezésemben), hogy a tervező(k) sohasem látta(ák) közelről a terepet. Én úgy gondolom, hogy egy hibrid megoldás lenne az igazi:

1. A levezetést a Szerémi út-Hengermalom út-Budafoki út visszafordítással kellene megoldani.

2. Az utasokat gyakori, Kelenföldi páylaudvartól induló kisbusz-rendszerrel kellene átvinni a Kelenföldi pályaudvarra.

Szeretném, ha valahogy reagálnátok erre, úgy vélem, pillanatnyilag a városrész sezmpontjából a legfontosabb távlati rendezési kérdésről van szó.