APT Creative Commons License 2002.03.13 0 0 4504
GLASHUETTE: Így van, én is hallottam Noszvaitól a folyton leálló Jaeger-Master esetét. Mint elmondta, a gyár végül semmi hibát nem talált, de a szétszedett, kitisztított, újra összerakott-beszabályozott óra többé nem állt meg. Van ilyen, én is jártam már háromszor is úgy egy-egy órám felújításánál, hogy a tisztítás után összerakott óra beállíthatatlanul pontatlan, vagy akadozó működésű volt. Semmi látható okot nem találtam, de a művelet ismétlése után tökéletes lett. Az óra összetett szerkezet, és rendkívül kis erőhatásoknak kell pontosan átadódni, egy nagyító alatt is alig észrevehető apró kosz is problémát okozhat. Én sem gondolom, hogy a Zenithet minősítené a dolog. Ráadásul az El-Primero egy nagyon finom, és igen bonyolult werk, tehát nyilván az efféle kósza koszokra való érzékenysége is nagyobb. (Bezzeg egy Vityaz ébresztőórába akár a sonkás zsemlédet is betömheted! Legfeljebb ledarálja zsemlemorzsának, és közben késik fél percet...:))) ) Mint olvashattad, nem is kommentálni kívántam igazán a dolgot, inkább segítséget adni Frici Bácsinak!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: glashuette (4503)