Vidovszky Creative Commons License 2002.03.13 0 0 124
Szabad legyen megosztanom veletek a tapasztalataimat, melyek évtizedekben (2) mérhető múltra néznek vissza és korántsem jelentik hogy pontosan tudnám mikor mi jó nekik. Amint az előző hozzászólásaimból olvashatjátok tanácstalan vagyok sokszor. És ez többnyire tavasszal és ősszel, valamint télen fordul velem elő. Lehet hogy nyáron is, most erre nem emlékszem.
A lényeg: régebben(előző lakóhelyemen) világos fűtetlen lépcsőházban tartottam őket. Egy kicsim kifagyott, mert a lakótársaim valamelyike szellőztetett(-20 fokban) Amúgy jól voltak, csak néha elnyurgultak, mert ott nem bírtak a természetükkel és ott fordult az is elő hogy ledobták a levelüket. Ritkán locsoltam őket(most is). Tavasszal csak sokára tettem ki az erkélyre mert ott a hegyen sokáig hűvös van, és szörnyű szelek fújnak. Voltak problémák, de szépen kinőtték az erkélyt, meg szaporodtak is mert mindíg "szereztem" újabb gyökereztetni valót. Kalandos dolgok voltak, majd egyszer írok egy könyvet erről.
Három évvel ezelőtt kertes házba sikerült költöznünk, de nincs pincém. Van viszont egy garázs hátsó fertálya ahol szabad az én dolgaimnak lenni. Ott a sötétben, és néha fagyban(!) persze kevesebb mint kint, jól vannak szintén, sőt jobban. Csak akkor locsolom őket ha néhány napig fagymentes idő várható, hogy ne fagyjon meg a földjük. A kicsiket nem merem kitenni természetesen.
Hát így valahogy. Talán valami leszűrhető a zavaros mondókámból.
sziasztok
Vid...