RIPityom
2002.03.13
|
|
0 0
5545
|
Ez a trailer… hm, nagyon finom =)
Be kell vallanom, szinte gyönyörködtem benne; sőt nagy örömre szolgált a kurzorral való kockáztatás… szóval én efféle grandiózus, elképesztően látványos csatajelenetekre számítottam volna az EP-I esetében is (nem pedig néhány kajla, jópofa kis kópéra, mind1) … bár tudom, kár erőltetni a véleményt a mozival kapcsolatban így jóelőre… mert ez „csak” a trailer (sőt, szerintem lassan a trailer készítés külön műfaj mára; láttam dögös trailert, ócska filmből étvágygerjesztőre vágva) deeee, ez idáig, nagyon bejövős.
Persze, azért volna mit így is fanyalogni, hiszen ötletek terén jócskán hajaz a Fifth elementre, itt-ott a Blade runnerre, a Dune csatajelenetei is rémlenének nekem kissé, a Titan A.E. gömb űrhajója is visszaköszönni látszik, éstovábbá a faszom Jurassic Park őslényeibe. Továbbá, nevetséges a Yoda a repülő varázsszőnyegen, illetőleg nekem kissé fúrcsának tűnik az a főhősgyerek. Olyan… kicsit más formája van. Namind1.
Meg mondjuk, nem tudom, meg van-e közületek valakinek az The Arts of STAR WARS sorozata.Hülyéket kérdezek, biztos meg van…szóval, azok a kiba’régi látványtervek mind-mind fel lettek használva. Szinte.
Szóval, lehetne egy kicsit eredetibb is az öreg. De ettől függetlenül magával ragadott; kedvenc jelenetem ezidáig, amikor az ős-rohamosztagosok ott állnak tonnaszám. S közben emelkednek az ős-csillagrombolók…
(bár szerintem nonszensz, hogy egy(akár tucat) csillagromboló le tud szállni… namegazok az ezerszinű, búcsús fénykardjelenetek…)
Hanem,
aza… az a plakát! Bazz’az egyszerűen szánalmas, csupa nyál, izé veríték: izzzadnak, mint a lovak…
Meg az a frizura-dizájn, ez sose volt erőssége G.L. –nak. Különbenis, a Boba Fett megjelenést mér’kellett már azt is elbaszni? Olyan nyegle-kiskakas pózban feszeleg a plakáton… meghogy a Slave-I az ennyire standard volt a köreikben? Bazzeg, az öregnek mániája, hogy mindig minden ugyanoda kapcsolódik vissza? >(
RiP |
|