Daragijje Tovarris Ingyekszkijje Elektronyiszticseszkijje Harcosokk!
A ma napon atneztem az irattaramat es megtalaltam a mi szeretett vengerszkijje tovarisunknak - Tovaris Rakosinak irt leveleteket. Gondoltam hogy megosztom veletek ezen elveszett sorokat.
Drága Rákosi elvtárs!
Mély szeretettel, hőséggel, hálával, forró érzésekkel gondolunk a mai napon szeretett tanítónkra, bölcs vezetőnkre, Rákosi elvtársra.
Mi, az Államvédelmi Hatóságon dolgozó kommunisták, szívből köszönjük Rákosi elvtársnak a velünk való állandó törődést, bírálatot, figyelmeztetést a forradalmi éberségre, útmutatást az ellenség felderítésére és megsemmisítésére.
Megfogadjuk, hogy a Párt és Rákosi elvtárs vezetésével, a Párt által reánk bízott harci feladatot az eddiginél is jobban, eredményesebben végezzük: Rákosi elvtárs irányítása, állandó segítsége, bírálata a legfőbb biztosíték erre. Rákosi elvtárs hatvanadik születésnapján szívőnk minden melegével kívánjuk, hogy még hosszú évtizedekig vezesse jó erőben, friss egészségben pártunk és népünk harcát új győzelmek felé.
Péter Gábor altábornagy, az Államvédelmi Hatóság vezetője és Koczin Gyula ezredes, párttitkár.