Sziasztok
Olvasgattam a hozzászólásokat a klubbok anyagi helyzetéről. Nem szívesen teszem, de nem állhatom meg, hogy bele ne szóljak. Úgy láttam legjobban a fehérvári szurkolótársak haraptak a témára, hangoztatva, hogy már nem is olyan tehetős a klub, sőt, hogy nem is volt az :)). (Az utóbbiról csak annyit: az Albacomp évekig jelentős összegekkel támogatta a csapatot, akkoriban még szokatlan módon meg tudtak fizetni két pengés légióst, (az egyikük NBA-t is megjárta) + válogatott kosarasok egész sorát, és ezt a gárdát viszonylag sokáig együtt tudták tartani. Mára már nem ez a helyzet, más csapatoknak is van mit a tejbe aprítani, már nem az Alba a legvastagabb egyesület széles e hazában (savanyú lett a szőlő?). Egyébként én soha nem foglalkoztam különösebben azzal, hogy kinek mennyi van. tudomásul kell venni, hogy minőségi, élvonalbeli sporthoz sok pénz kell, éveken keresztül (ezt gondolom Ti is tudjátok). Ki hol tud, szerez. Az állami pénzekről és vállalatokról és a pénz összefüggéséről: Jelenleg két egyesület van a mezőnyben, akikre igaz az, hogy olyan cég szponzorálja, amelynek az állam az a többségi tulajdonosa: az Atom és a MOL Szolnok. És ez már hosszú évek óta (az Olajnál megalakulása óta, vagyis majdnem 5 évtizede - a MOL létrejötte előtt (1986) természetesen a jogelődök) így van. Eddig mindíg tele voltunk lével??? Csak a Szolnokról tudok beszélni, volt olyan év, nem is olyan régen, amikor majdnem megszünt az egyesület. A Paks sem volt még bajnok, ez a második szezonjuk ezzel a gárdával.
Egyébként ki tud nekem biztos információt adni arról. hogy az ún. nagycsapatok közül melyiknek nagyobb a költségvetése??? Még a játékosok fizetését is csak pletykaszinten ismerjük (nem úgy mint például a Bundásligában, vagy az NBA-ben).
...de tényleg csak ennyit szerettem volna megjegyezni, Hajrá OLAJ!!!