T-007 Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5514
Igen a Coruscanti jelenet! Én pont azt vettem ki belőle (és ezt már az ep1-nél is figyeltem), hogy a nappali jeleneteknél, mintha nagyon anim-os lenne. De szerintem (most jön a vád, hogy belemagyarázom) a tipikus nagyvárosi légkör teszi ezt a hatást. Tiszta ködszerű a város. Olyab mint amikor reggel New Yorkban felkel a nap, de még minden párás.
A másik, hogy szerintem nem tudtok elvonatkoztatni a valóságtól. Mivel tudjátok, hogy ezek a helyszínek a valóságban nincsenek, nem tudjátok beleilleszteni a fantáziátokba.
Persze a háttérképekben én is tudok hibát találni, de ez 100-szor jobb, mint anno a Jedi visszatérben az odavetített Ranchor, vagy a hangárban a Falcon.
Az érdekes az egészben az, hogy a Ti kritikáitok bizonyítják a legjobbban, hogy a SW a legnívósabb filmek közé tartozik, mivel olyan elvárásaitok vannak, amit kielégíteni úgysem lehet.
A kopottság nem tűnt el, már az első részben is a droidok és a járműveik holt dzsuvásak és kopottak voltak. A naboo-i űrhajókat nem ide keverni, mivel az a kultúra a szép íveket, tisztaságot, és érzékiséget tükrözik, mely úgy gondolom lazán belefér a SW-világba, mely minél színesebb, annál jobb.
De, hogy lássátok mennyire nem könnyű a valóságérzetet a háttereknél megcsinálni, nézzétek meg a négy Oscaros Matrix azon jelenetét, ahol Neo a helikopterről fogja a levegőben kapálozó Morpheust. Sikít róla az odavetítés! Ezt nem tagadhatja senki. Mégis a trükkök jól megvannak csinálva.
Szerintem csak akkor nem fogtok fanyalogni, ha ez az egész a valóságban is megtörténne, de erre várhattok.
Végszó: mennyi vita lesz még itt, mikor a film kijön!?
Előzmény: Cosmo Kramer (5511)