APT Creative Commons License 2002.03.11 0 0 4419
TE_O: Nem tudnék sokat mondani róla. A Landeron első karkronográf werkjei közé tartozik, még oszlopkerekes, konvencionális felépítésű szerkezet. Ennek a bázisán készítette el a Landeron a későbbi karos vezérlésű werkjét, amely - mivel jóval olcsóbb volt az oszlopkerekes kiviteleknél - az ismert módon nagyon elterjedt. A Breitling az elsők között építette be ezt a szerkezetet óráiba, de az első világháború legvégén készült már karkronográf pl: a DOXA-nál, az Omegánál és a Longinesnél is. Csak ezekből olyan kevés maradt meg, hogy nem nagyon van módunkban összefutni velük.
A Revue Thommen vekkerében tudomásom szerint AS5008 automata van, ez ma a legelterjedtebb ilyen szerkezet, emellett még készített a Lemania is hasonló werket. Ébresztős werkből mindenesetre korántsincs olyan nagy választék.

NORVER: Nyilván túllihegjük Walter koma "rémtetteinek" emlegetését, de hát ez egy ilyen fórum! Amúgy valóban sok idegörlő pressziónak lehet kitéve. Kissé előbb emlegette valamelyikünk, hogy milyen kiszolgálásban részesült egy USA-beli óraboltban. Csak hát azért látni kell, hogy abba az órásüzletbe betérő, és az eladóval szóba is elegyedő vásárlók legalább fele-harmada valós vásárlási szándékokkal jött, tehát az eladónak megvan a "sikerélménye", mind anyagilag, mind pszichés oldalról. A Walthernél, vagy a Poen-ban bizony egy nap is eltelhet úgy, hogy nem vett senki semmit, és szinte csak olyan emberek tesznek fel kérdéseket - kvázi rabolják az eladó idejét - akik anyagilag vagy "agyilag" nincsenek is abban a helyzetben, hogy vegyenek bármit, akár most, akár később. Nem potenciális vevők. Ezek után persze valószínűleg én is mogorva lennék, de hát egy kereskedőnek illene tudni ezt kezelni. Például elébe menni a dolognak, megkérdezni a vevőt: "Mit keres, mi az elképzelése, anyagilag mire gondolt?" Így pár mondat után kideríthetné, komoly-e az ügyfél, vagy sem, és ha nem az, akkor ne foglalkozzon vele, hagyja bámészkodni. De a Walther nem kereskedő, ő órás, és bár ez nem mentség, de valamelyest magyarázat. A baj az, hogy ugyanezen kiszolgálást - szakértelem nélkül - megkaphatjuk ott is (pl: OREX), ahol elvileg már kereskedők vannak, és ez végképp elfogadhatatlan. A krokodilokat én főleg az ilyen helyrekre terelgettem volna...

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: norver (4416)