biga Creative Commons License 2002.03.10 0 0 738
Sziasztok,

Pénteken elmentünk egy Renault szalonba kicsit érdeklődni az új Thalia-ról. Biztos olvastátok, hogy most márciusban a régi áron lehet megrendelni az új járgányt. Sajnos azt kell mondanom, hogy nekem csalódást okozott szinte minden tekintetben :(
Lehet, hogy túl nagyok voltak az elvárásaim, mindenesetre a renault.hu oldalon az új Thalia-ról többek között ezt lehet olvasni:
"vezető és utasoldali légzsákok"
"oldallégzsákok elöl"
"ABS"
"Menet közben záródó központi zár"
Ebből az offline prospektus szerint egyedül az első igaz az összes felszereltségi szintre, ABS csak a legmagasabb Dynamique felszereltségben széria. Oldallégzsákok egyik felszereltségi szintben sincsenek. Menet közben záródó központi zár (és központi zár egyáltalán) csak az Expression (a mostani RT) szinttől széria. Az engem leginkább érdeklő Authentique Plus/RN felszereltségből ezen kívül kimaradt az elektromos és fűthető tükrök opció (nem is rendelhető, és az RT-ben is feláras)
Tudom, hogy ennyi pénzért ez is jónak számít, de azért zavar, hogy gyakorlatilag minden szinten visszalépés történt a felszereltségben, míg a Renault internetes lapja szerint a Thaliát "még biztonságosabbá és kényelmesebbé" tették.
Sajnos ehhez a rossz szájízhez erősen hozzájárult a szalonban lévő értékesítő is...
SZVSZ ilyen áron és felszereltséggel inkább a Clio a nyerő. Összességében én azt vártam volna, hogy a Thalia felszereltségét inkább a Clio felé közelítik, de sajnos úgy tűnik nem így történt. (Sajnos például az isofix gyermekülésrögzítés is kimaradt...)
Bocs, ha elrontottam valakinek az örömét, de gondoltam megosztom veletek a tapasztalataim. Annak örülnék legjobban, ha kiderülne, hogy a szalonban dolgozó értékesítő bizonyulna felkészületlennek.
Jó autózást mindenkinek, főleg a Thaliásoknak :)
biga