"Menekülni a szagoktól, a tolakodástól, a rossz levegötöl a lerobbantságtól, a szükségtelen hazafiasságtól, a politikától, a szélsöségektöl, a durvaságtól. Sehol a Világon nem néznek rád olyan alattomosan mint ott, sehol a Világon nem érzed, hogy nem szeretnek, sehol a Világon nem nézik ki a zsebedböl a pénzt annyira mitn ott. A feleségem azt mondja, hogy ez egy fajta "klasztrofóbia". Lehet. Eredmény; El kell jönni. Újra." Öregem, én csak azt tudom mondani, hogy neked issue-id vannak. Javaslom keress fel egy pszichológust, de ne azzal éld ki magad, hogy az én hazámat gyalázod. Arról nem beszélve, hogy mindarra amit te itt felhoztál perceken belül találok neked amerikai példákat, melyek messze lekörözik a legdurvábbat, amit Mo-n találsz.
"Többen kifogásolják - nem nagyon lényegesen - a stílusomat. Mint többször kifejtettem, én az USA-t személyes okokból nagyon szeretem. Ha valakinek van ideje visszaolvasni az archívot, akkor láthatja, hogy elsö - normális - beszólásaim nem ütközött bele semmilyen etikettbe. Belátom, hogy elkövettem azt a hibát, hogy a piszkoskodó - nem a reális - beírásokra emócióval reagáltam. Nem kellett volna. Nem kellett volna velük szóbaállnom. Talán legföképpen az bosszant, hogy Mumu topikjában amerikaellenességnek demokrácia van. Mert ez igy nem fair." Ha már stilusról van szó, abban te egy külön kategória vagy. Ami meg a piszkoskodást illeti, ha vetélkedőt rendeznénk, te kaszálnál. És tudod mi az, ami nem fair? Az nem fair, hogy te a saját beteges magyargyűlöletedet azzal leplezed, illetve magyarázod, hogy te annyira szereted Amerikát és csak új hazádat véded a szemét mélymagyarok ellen. Nézd, én igaz csak valami 12 éve élek Amerikában de ez gyakorlatilag a teljes felnőtt életemet kiteszi. Viszont én képes vagyok anélkül szeretni Amerikát, hogy megállás nélkül köpködnék Mo-ra és tudom úgy szeretni Mo-t, hogy nem gyűlölöm Amerikát. Nekem két hazám van, bár alapvetően magyar vagyok, miután Mo-n születtem, magyarok a szüleim, magyar az anyanyelvem és ez nem is nagyon fog megváltozni amig én élek. Ha megpróbálnék amerikaibb lenni az amerikainál és feladni a magyarságomat, karikatúra lennék. Ehelyett vagyok ami vagyok. Aminek születtem.