Szia!
"Neked is lehet valami elképzelésed, hogy milyen teendőkkel jár gépjárművek mozgatása"
Magat a folyamatot el tudom kepzelni (egyszer vittek ket tankot Erd fele, az ejszaka kozepen ket teherkocsival; en a 205-os Peugeotommal batran beeloztem a hatulsot, de jott szembe valaki es be kellett szoruljak a ket szallitojarmu koze, rajtuk a ket nagy tank!!! Fu de fostam) - szoval, szallitas, utvonalengedely, orzes, koltsegveteskeszites, alairas, stb.
A kerdesem inkabb arra iranyult, hogy ki talalja ki, ki hagyja jova magat az akciot globalisan.
Pelda (egy epizod egy teleregenybol): Pecsett elromlik egy tank. Kiderul hogy csak fel ev alatt birjak megcsinalni mert nincs alkatresz. A javitomuhely vezetoje jelenti, hogy a tank csak szeptemberre lesz meg. A harcjarmuvek helyi parancsnoka gondolkodik, hogy mi is legyen. Van valami rendszeres ertekezlet, ahol a helyorseg vezetese osszeul? Mondjuk ott elohozza a problemat. Valaki felveti, hogy kerjenek egy masik tankot valahonnan, hatha van. Kideritik a HM-en keresztul hogy hol van egy tank, kapcsolatba lepnek veluk, az ottani "menedzsment" pedig osszedugja a fejet es vegul odaadjak. A papirokat a ket helyorseg vezetoje irja ala.
Kb igy kepzelem, persze ez inkabb az hogy hogy tortenne ez egy nagyobb cegnel.
De lehet hogy mas is belepofaz? Mondjuk a kozpontban valaki? Azt mondja: nem, gyerekek, nem viszitek ti azt a tankot sehova. Vagy: be kell kuldeni peldaul jovahagyasra a szallitast a HM-be? Gondolom ez koltsegkerettol is fugg.
Na kb. ilyenek erdekelnek. Mas szoval, katonasagi donteshozatal versus nagyvallalat donteshozatala. Mert ez utobbit valamilyen szinten latom.
"Ha érdekel, arról szívesen írok, hogy kb. mit csinál egy gl. (gépesítet lövész) szakasz-, század- ,zászlóaljparancsnok, de van halvány elképzelésem más beosztásokról is. Ha még sem, akkor az úgy is kiderül. "
Igen kivancsi vagyok. Arra is tekintettel hogy mit jogosult alairni es mit nem. Meg hogy mennyire vonja be a beosztottait magaba a dontesbe (velemeny, stb). Gondolom mint akarmelyik ceg vezetese, vagy nem?
"kiértékelni, mint személyesen kimenni és megnézni, hogy miként is áll a helyzet. Szerinted melyik a reálisabb?"
A reliatas nem kerdes. A rendelkezesre allo ido inkabb. Hisz ez nincs maskent egy "igazi" cegnel sem, ott is egy osszefoglalo tablazatbol tajekozodnak a cegvezetok, masra nincs ido. A beosztottak dolga pedig azt szepen es helyesen megcsinalni.