transport Creative Commons License 2002.03.08 0 0 254

No akkor komolytalankodjunk is egy kicsit !

( igaz történet gyün ! )

1982 őszén felterjesztettük a (sor)katonáinkról az elöljáróságra az Élenjáró Katona és a Kíváló Katona címek adományozásához szükséges táblázatokat.
Aláírtam, meg nem néztem. ( jó 40 oldal sűrűn teli számokkal)

Visszajött, jóváhagyták, szignalizálták a tenivalókat.

Az egyik szignalizáció nekem szólt. Olvasom :

..."..Gratulálunk ! Kérem írja le kiképzési módszerűket mert az Ön zászlóaljának katonái a hadi öltözetben végrehajtott 100 méteres futás normaidejének egy harmada alatt hajtják végre a feladatot, s ezt a módszert az alárendeltségünkbe tartozó többi alakulatnál is rendszeresíteni akarjuk.
Aláírás, pecsét. "

Utána néztem, hogy mit csináltunk mi ilyen jól ????????

Kiderült.
Volt egy öreg kiképző tisztünk F.százados, amolyan Néphadsereg örökös századosa típusú ember. Már 22 éve volt százados. Igen erős alkoholosta volt. Már nem tudott írni mert annyira remegett a keze és ezért adtunk mellé egy katonát írnoknak. Ez a katona csinálta az öreg helyett a táblázatokat. De ez a katona sportantitalentum volt, se egy olimpiai bajnokot nem ismert és egyetken sport szabályait sem.
De szépen írt.

Ő beírta, hogy a gépkocsivezetőink + szakácsok + stb. hol 8,8 hol pedig 9,1 néha 9,2-9,3 MÁSODPERC alatt futják a 100 métert gyakorlóban + fegyverrel + menetfelszereléssel + surranóban !

????????????

Igen elszégyelltem magam, hogy így megbuktunk. Mentem be a levél írójához magyarázkodni a HM II.-be. Ott ért a meglepi. Az értékelő órnagy sem tudta, hogy mi hazudtunk, azt hitte tényleg ennyi idő alatt futják a szakácsok beöltözve a százat és ami nagyon ledöbbentett, tényleg módszereket akart Tőlünk megtudni, mert a Mi eredményeink alapján tényleg el akarta rendelni a többi alakulatnak a Mi eredményeink el ill. utol érését !

: - (((((