mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 40
"Nem vagyok benne biztos, hogy a foci megitelesenek kellene eloszor valtoznia, aztan a focinak - bar a mediaval es a nagyot almodassal minden elerheto. "

A véleményem az, hogy a futball kedvezőbb megítélése Magyarországon is nagyot dobhatna a sportágon. Sajna az ez irányba történő változás éppen a média miatt nem megvalósítható, mivel annak tökéletesen megfelelő a mai állapot. Álmodás? Nem hiszem, hogy olyan nagyot kéne ahoz álmodnunk, hogy egy kicsit reálisabban nézzük a dolgokat, a hasonlítgatásokból(múlt) és az előitéletek gyártásából kéne egy kicsit visszafogni. Szvsz az embereknek másképpen kéne gondolkodniuk és ez tudom, hogy nem érhető el és ezért nem is hibáztatom őket.

Ami Lisztesék eredményeit illeti, sorolhattam volna más korosztályokat is, akik hasonlóképpen szerepeltek. A lényeg az, hogy amíg ifi, serdülő korban felvettük a világgal a versenyt, sőt az élvonalába taroztunk(EB 5-8.hely igenis az)addig mára, mikorra felnőttek ég és föld a különbség. Most mondhatnám a 84-es ifi csapatot is akár, de maradjunk inkább az atlantai csapatnál. Akkor Európa 4 legjobb válogatottjában benne volt a miénk!(persze a saját korosztályában)Ez azt hiszem nem lebecsülendő, vagy ahogy te fogalmazol nem "röhejes" és igenis ezekből az eredményekből le lehet szűrni, hogy mire lehet képes egy korosztály. Sajna Lisztesék még a közelében sem járnak ennek. És, hogy ennek mi az oka? A véleményem az, hogy elsősorban az őket körbevévő közeg tehet erről, nem biztos, hogy jó a meglátásom. Szerintem a nagyokosok is csak sejtegetik a valódi okokat és mindnki az utánpótlás mögé bújik el.

Hogy hiszek e a magyar fociban? Hiszek abban, hogy ez a válogatott többre képes, amit idáig elért, hiszek abban, hogy képes kijutni egy világversenyre(önerőből). Az általad emlegetett NS szerint ez elképzelhetetlen, de nem emiatt nem veszem kezembe azt az újságot.

Sok csalódást megértem már, sőt voltam olyan állapotban is, hogy kész vége nem érdekel a magyar foci, de mindig rádöbbentem:annyi örömöt is adott már nekem, hogy bűn lenne, ha nem rajonganék(ez lehet, hogy rossz szó:) ) érte.

Előzmény: palagyi (39)