Törölt nick Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1368
unatkozik? vásároljon mosómedvét.
:-)

nézd: senki nem kétli, hogy vannak hivatástudatos orvosok - de nekem sem a sok éves tanulás, sem a felelôsség emlegetése nem elegendô ahhoz, hogy ebben az alternatív és "profi" orvoslás dologban meggyôzzön.

az elején lezsögeztem, sok kókler van a természetgyógyászok között. de engem mélyen felháborít az a beszűkült látásmód, ahogy pl mikola elvtárs (le)kezeli ezt a dolgot.

normális helyeken együtt dolgozik a profi orvos az alternatív gyógyítóval, mert tudják, hogy egyik ebben másik abban jobb. és kiegészítik egymást. egy épeszű és korrekt alternatív gyógyító nincs, aki nem ismeré el, hogy diagnostikában a profik jóval gyorsabbak és hatékonyabbak. az már egy másik kérdés, hogy ki miképp értelmez egy kórismét.

megint más kérdés, kinek kivel, mivel milyenek a tapasztalatai. nekem rendkívül rosszak a profikkal. anyám orvosi műhiba okán jutott olyan stádiumba, hogy meghalt. egy alternatív gyógyító lehet, hogy nem tud segíteni, ha etikus, ezt idôben el is mondja. de már csak eszközei miatt sem tud akkora galibát kavarni, mint a profik, akik szúrnak, vágnak, döfnek, mint a hentesek.

a téma? én meg ettôl a témától unatkoztam. nem tudom, parser kollega adaptálása mennyiben tényszerű. ez nem az ô hibája, de könnyen el tudom képzelni, hogy az eset újságírói képzeletjáték.

a véleményem leírtam, ahhoz csak annyit tennék hozzá: kéréds, mi a jobb. ha az orvos meggyôzôdése, hogy a betege ellene dolgozik és ez a motivációját és hatékonyságát is rontja, de eljátszik egy szerepet és tünetet kezelve elabajgatja a beteget, vagy konkrétan kimondja: ha dohányzol, menj máshoz, ô nem kezel. ez legalább elég kézzelfogható és konkrét mondat. lehet érte utálni, elítélhetô is, de szerintem nem kevésbé rossz az se, ha fenntart az orvos egy állapotot, ami csak arra szolkgál, hogy EZT ne mondja ki, amit ez a másik kimond.

Előzmény: morticia addams (1367)