Be-st (vagy Pistike?!) Veled ellentétben nekem volt szerencsém látni szombaton az Albát. Sterbenz mester jól jellemezte a csapatát, amikor „láthatatlan védekezés” –t emlegetett. Egyszerűen nem értek ki a kinti dobásokra védekezni, a centerek harmatgyengék voltak, Bencze Zolit kivéve (még sok örömötök lehet benne), a doboszázalékotok pedig egyszerűen siralmas volt az első félidőben, 30% az Olajos 74 (!!!) %-al szemben. Nem értem, hogy ellenünk miért adja fel a centerposztot a fehérvári edző, Sanni helyett Ropit erőlteti, akinek láthatólag nem megy kintről (sem). Egyébként az igazolásokat sem értem, miért kellett még 1 irányító? Boros (aki szerintem IGAZI irányító, azaz tényleg lát a pályán és összefogja a csapatot) nem elég jó a kezdőbe, kiegészítve a Matus-Csirke párossal?
Egyébként nem hiszem, hogy szándékosan adták fel a meccset a fehérváriak, egyszerűen arról volt szó, hogy az emlékezetes Lapov tripla (ha valaki nem hallott volna róla: Bojannak úgy sikerült indítania a saját körtéből, hogy a laszti csont nélkül hullott a gyűrűbe!) felvillanyozta a közönséget és a csapatot és demoralizálta az ellent. Soha nem hittem, hogy egyetlen gólnak ilyen nagy jelentősége van, de tény: a negyed hátralévő részében csak egy csapat volt a pályán, félidőben 24 közte, utána meg már valóban mindegy volt…
A bírótémáról is írtál, félig meddig nekem is válaszolva. A labdavisszaadás-témában olyan szempontból igazad lehet, hogy a szurkolókat ingerelheti ez a módszer, én azonban azt vettem észre, hogy a játékosok hallgatólagosan elfogadják (nagy átlagban). Ritkán látni, hogy komolyan reklamálnának egy ilyen eset után, Ök látják a legjobban bentről, hogy az előző ítélet nem volt korrekt.
Szerdán azért oda kell figyelni, mert ha sül a kezük az amcsiknak, közel jöhet az Alba (Williams amúgy is fel lesz pörgve).
Üdv mindenkinek, Hajrá OLAJ!