rostas és kaposvari!
Azt azért én sem mondom, hogy tudatosan csalnak a bírók (ezt csak rostas adta a számba :-)), inkább úgy fogalmaznék, hogy szimpatizálnak csapatokkal/játékosokkal.
Azt még el tudom fogadni, hogy a bíráskodás színvonala olyan amilyen, azt viszont már nem, hogy a játékosokat, edzőket, vezetőket meg lehet büntetni, a bírók viszont sérthetetlenek, és mindig igazuk van - még akkor is, ha a videó mást mond.
Egyébként nem az anyagiak miatt támadom a sporikat, hanem az ezért nyújtott teljesítményük miatt. Igaz, hogy a játékosok nagyságrendekkel többet kapnak, de mégiscsak miattuk megy ki a közönség a csarnokokba, róluk szól a játék, és nem a szürkeruhásokról, akik csak "a pálya tartozékai". Másrészt a játékosok főállásban kosaraznak, míg a bírók munka mellett fújank.
Tudom, hogy nem könnyű bíráskodni, a másodperc töredéke alatt dönteni, de egyetértek Avass-sal ("A játékvezetőink valóban nem ütik meg a nemzetközi szintet, tényleg sokat tévednek, elnéznek dolgokat, de ezzel nem lenne olyan nagy baj, hosszú távon ugyanis ezek a tévedések kiegyenlítik egymást, mindkét oldalra jut belőlük közel ugyanannyi. Sőt – mivel a kosárlabda egy gyors játék – az ítélet pillanatában sokszor már a bíró is tudja, hogy rosszul döntött, vissza azonban nem vonhatja. Ekkor szokott az a tipikus eset előállni, hogy a következő támadásban a másik csapatnak is befújnak egy banális faultot, úgymond visszaadják a labdát. Ez így nagyjából OK. Amit nagyon hiányolok: egy bajnokságon át tartó, következetes játékvezetés!")
Lehet, hogy nem vezet sehova kikelni a bírók ellen, de mi mást lehet tenni sérthetetlen dilettánsok ellen? Sorry, de én nem tudom elfogadni őket, és birkaként beletörődni a ténykedésükbe.
Még annyit, hogy a debreceni esettel nem a játékvezetőt bíráltam, hanem a szövetséget.