T.Z.
2002.03.05
|
|
0 0
2286
|
Sziasztok!
Az én csöpp kis 405-ömre is rájött a tavaszi fáradtság, bár már jó ideje mutatja a tüneteket :-)). A probléma : leginkább alapjáraton hallani, hogy ki-kihagy a gyújtás. Gyanakodtam már kihagyárügyileg esetleg injektorhibára is, de mivel központi injektoros, rögtön elvetettem ezt a lehetőséget. Így a hadművelet a következő : gyertyakábel-garnitúra, elosztófej és rotor cseréje. A gyári Champion, nagyon jó minőségű kábel 6100 Ft volt, a Valeo-Ducelier elosztófej 5200, az ugyanilyen feliratú rotor pedig 870 magyar fizetőeszköz. Komoly pénz, nem :-))? Rám akart sózni a srác egy olasz hányadékot, de azt semmi pénzért be nem tenném az autómba...
És milyen jót nevettem a hétvégén ( gondoltam is Rátok elég erőteljesen, főleg sansalvadorra :-)) ) : autóelektronikás cimborám mesélte, jött hozzá egy 10 évnél fiatalabb 525-ös BMW tulaja, hogy valami nem stimmel az autóval. Megnézte, mondta, ki kell cserélni a gyertyakábeleket. A tulaj hősködött, hogy majd ő vesz bele gyárit. Aztán mikor mondták, mennyi, már nem is akarta . 80.000 Ft :-))))))!!! Miért nem veszünk mi is bajor autókat :-))?
Üdv:
Zoli |
|