Tvik Creative Commons License 2002.03.04 0 0 50

"Nem az optika, vagy koax minőségéről, hanem a többszörös másolatok minőségromlásáról beszéltem."

Persze, MD-t nem érdemes másolni, ez tiszta sor. Esetleg mp3-at kiírni MD-re. Tudom, hogy ettől az mp3 és az MD veszteségei összeadódhatnak, de: Ha kiírom az mp3-at MD-re nyilván azért teszem, mert mobile akarom hallgatni. Egy walkmanon meg ennyi minőségromlás abszolút nem vehető észre háttérben az utcazajjal vagy a Balcsi hullámaival. Ha meg szuperjó minőségben akarom hallgatni a kedvencemet, akkor megveszem CD-n és azt írom ki.

Nekem is olyan megoldásra lenne szükségem, amihez nem kell külön szatyor, tud jó minőségben felvenni, nem okoz gondot a zenék cserélgetése. Esetleg PC vel digitálisan tud kommunikálni és bírja a strapát, az ugrálást. Szerintem csak az MD walkman jöhet szóba. Kérdés hogy milyen típus.

A dat igazából csak stúdiómunkára jó, mert lineáris. Nem szeretek pörgetni, annyira jó felvételt meg úgysem akarok csinálni.

Eddig halogattam a döntést, várva hogy a memory cardok ára lezuhan vagy jön új technológia, de ez nem történt meg és pár hónapon (éven) belül nem is fog. Úgyhogy marad az md.