peyerk
Azzal, hogy egy musor a hallgatoi velemenyeknek nyilvanossagot biztosit, komoly felelosseget vallal. A hallgato a nagy nyilvanossagot felhasznalva barmilyen durva dolgot mondhat, amit az ado szazezrek vagy milliok szamara sugaroz ki. A szabalyozas nem tilthatja meg az elo musorokat, ezert csak annyit mond, hogy (peldaul az index eseteben) a torvenyserto hozzaszolasokat ESSZERU IDON BELUL el kell tavolitani.
Egy radios musornal a musorvezetotol az az elvarhato, hogy az tulsagosan durva mondatoknal deklaralja hogy ez nem helyes, ezt nem lehet stb.
Franka Tibortol mit varsz el, amikor egy paranoid antiszemita felhivja, azzal, hogy szerinte mindenert a galiciaiak a felelosek: mit mondjon? en azt varom el tole (tudom -- hiaba), hogy azt mondja: uram on altalanosit, egy vagy nehany emberrel kapcsolatos rossz tapasztalatait, netan hiedelmeit teljesen alaptalanul terjeszti ki egy nepcsoportra, megvadolva a teljesen artatlan donto tobbseget.
ugyanigy elvarnam Bolgar Gyorgytol is, aki ugye tobb evtizedes radios gyakorlattal rendelkezik, hogy felismerje a kritikus mondatokat es legalabb ne helyeseljen. Hallottam en Bolgar musoraban olyant is, hogy "ne haragudjon ezt nem vagyok hajlando tovabb hallgatni" es bontotta a vonalat. nem ertett egyet.
ismetelten csak Sz.Nagy Csaba egy evvel ezelotti likvidalos publicisztikajat tudom felhozni peldakent.