Klammeraffe Creative Commons License 2002.02.28 0 0 252
Sziasztok!

Egy kis lokálpatriotizmust hoznék elő, ha nem bánjátok. Már több mint 12 éve élek itt Kelenföldön, az Etele-Tétényi-Andor-Fehérvári bűvös négyszög közepe táján. :-)
Amit konkrétan említeni szeretnék az a híres-nevezetes Kelenföld városközpont. Mit tudtok róla, nem akarják esetleg felújítani? Ráférne már... Mi van most pl. a mozival? A legtöbb általános iskola rendezvényterem gondokkal küzd, az meg ott áll üresen. HAgyják lepusztulni Vagy már nincs így? De a többi üzlet, piachoz kapcsolódó bazársor (ott az árkádok alatt) is elég szomorú látvány. Aztán a Match melletti kis üzletek. Úgy örültünk, mikor azokat megnyitották, lett végre Porst, bababolt, stb. Aztán meg lehet nézni most: a bababolt helyén becsületsüllyesztő játékterem van, a kis ruhabutik helyén mindjárt zálogház nyílik, meg ott a talponálló is. :-( Hát nem éppen azt a közönséget vonzzák ide az ilyen jellegű létesítmények, amire szükség lenne... Tudom, az üzletek tulajdonosai valszeg nem válogatnak, annak adják bérbe, aki megfizeti. Nem tudjátok, magántulajdonoshoz tartoznak ezek, vagy az Önkormányzathoz? Na még egy kis negatívum: nem tudom, jártok-e kocsival a piacra, Matchba. Hétről hétre egyre több lakókocsi pöffeszkedik ott a parkolóban, ma 9-et számoltam. Ezek szerint bárki leállíthatja itt mondjuk egész télre a lakókocsiját _ingyen_??? Kettő már tavaly is ott állt - a hétvégi MDF piacon szoktak ezekből árulni. De honnan lett a többi 7? Ráadásul az egyikről konkrétan tudom, hogy hajléktalanok laknak benne. Na ez is egy jó kis téma. Egyre többen kószálnak a kocsik között. Néha vettem is egyik-másik szerencsétlennek 20 deka meleg pogácsát, v. vmi meleg italt. (Pénzt nem szeretek adni). De újabban azzal jönnek, hogy "majd vigyázunk a kocsijára, míg vásárol". Na ettől marhára meg tudok nyugodni, gondolhatjátok...