Kb. egy hullamhosszon vagyunk.
En nem vagyok tanacstalan a valasztasomat illetoen, megpedig a kovetkezok miatt:
Szvsz. ennek az orszagnak igen nagy szuksege van egy tiszta gondolkodasu, eltokelt es eros szocialdemokrata vonulatra. Ennek lehetoseget a mostani MSZP-ben latom, viszont a mostani felallasuk ezt kizarja. Hiaba mondogatjak, hogy Ok szocialdemokrata part, ez egyszeruen nem igaz, jelenleg az MSZMP tagsagara epult kommunista utodpart, a vezetosege telis-tele van politikai oskovuletekkel, akiknek egyetlen progressziv gondolatuk sincsen, emiatt nincsen arcuk, nincsen az orszag jovojevel kapcsolatos elkepzelesuk, holott a partjuk tele van fiatal es tehetseges politikusokkal, akiknek a nevet sem ismerjuk, nemhogy az arcukat, akik a valodi szocialdemokraci kepviselhetosogenek remenyeben alltak az MSZP soraiba.
Hol vannak ezek az emberek?
Oket teljes egeszeben elnyomjak a regi arcok, sot meg Csehak Juditot is visszacibaltak a megujulas zaszlaja alatt.
A megujulas annyi, hogy megdumaltak az orszag legjobb rendornyomozojat es a vilag legjobb pilotajat, hogy reklamozzak oket, akiket bazarimajmoknak szannak.
Az MSZP-ben benne van, hogy kialakuljon belole egy valoban szocialdemokrata ertekrendeken mukodo part, de ehhez igen hosszu es kinkeserves ut vezet.
A mostani felso vezetese ennek kifejezetten ellene hat, a felso vezetesuk erzik, hogy amennyiben elveszitik a valasztasokat, oket az uj generacio ki fogja szoritani az MSZP-bol.Nekik nincsen tobb lehetoseguk, ami nem jelenti azt,hogy az MSZP-nek nincs tobb lehetosege.
En ugy latom, ahhoz, hogy a FIDESZ-nek ne egy kommunista-utodokkal terhelt, megcsontosodott, minden izeben kommunista beutesu part legyen az ellenzeke, ahhoz az MSZP-nek most nem szabad nyernie.
Ha ebbe beleroppan, akkor nem alkalmas arra, hogy vezetoje, vagy meghatarozo ereje legyen az orszagnak, ha meg tud tisztulni, es meg tud ujulni, akkor isten hozta oket, de addig, amig erre keptelen, addig en nem vagyok hajlando alternativakent ertekelni oket, mert nem akarom, hogy torvenyeket hozzanak.
A FIDESZ-nek van egy elvitathatalan erenye, megpedig az, hogy le tudja gyozni az MSZP-t.
En ugy vagyok vele, ha eltuntette oket, utana lehet szoritani a torkat, lehet ostorozni, lehet "lampavassal" fenyegetni, mert akkor mar hazon belul vagyunk, nem kell szembeneznunk azzal a veszellyel, hogy visszater a remalom.
A FIDESZ nagyon sok huzasa nekem sem tetszik (ugy erzem, biralhatom oket, mert '90 ota mindig rajuk szavaztam) de nem vagyok hajlando a szimpatiamnak alarendelni egy a szimpatian tulmutato jelentosegu dontesemet.
A FIDESZ-en tenyleg nagyon sok dolgot szamon lehet kerni abszolut jogosan, de szerintem csak akkor, ha melletesszuk az ernyeit is.
Mindenkinek itt van az alkotmanyos joga es lehetosege, hogy valasszon.
Azt hiszem ez a valasztas valodi valasztas, es senki ne feledje, a valasztasa dontes is, valamint senki ne feledje, hogy ha -orszagos viszonylatban merve- csekely mertekben is de
a donteseert felelosseggel tartozik.
Talan ugy tudnam megfogalmazni, hogy mindenki probalj?on meg ugy donteni, amirol most ugy gondolja, hogy emiatt kesobb nem kell szegyenkeznie sem masok, de inkabb nem sajat maga elott.